Primerjava orodji za izdelavo multimedijske predstavitve

V današnjem času imamo zelo veliko različnih orodji za izdelavo najrazličnejših multimedijskih predstavitev.

Sama sem do sedaj največ uporabljala Power Point. Uporabljala sem ga že v osnovni ter srednji šoli in uporabljam ga tudi sedaj, ko sem na faksu. Seveda pa poleg Power Pointa obstajajo še druga orodja, za urejanje in ustvarjanje multimedijskih predstavitev, kot sta na primer Prezi in Google Slides.

Sama sem enkrat uporabila Prezi, ker je vse skupaj malo drugače in tudi na koncu predstavitev v Preziju izpade drugače, kot pri Power Pointu in Google Slides. Pri Preziju, že na začetku lahko vidiš vse teme, ki bodo sledile v predstavitvi, nato pa se vsaka tema odpre posebaj in je v njej napisano kaj več. Medtem ko pa pri Google Slides in Powerpointi, ne vidiš naprej kaj bo, saj si drsnice sledijo ena za drugo.  Morda je to slabost pri Preziju, saj lahko že hitro “nakažeš“ kaj vse boš še povedal v predstavitvi. Všeč pa mi je zato, ker je malo drugače, tudi drugačna ozadja in prehodi med temami, podtemami,  kot pri ostalih dveh. Meni daje Prezi občutek, kot da vse skupaj nekako bolj gladko poteka.

Prav tako je Prezi online orodje, brezplačno in dostopno vsem. Medtem ko, je Microsoftov Power Point plačljiv program, ki pa deluje tudi ko nismo priključeni na internet. Prezi je tudi novejši program, zato imajo nekateri z njim težave. Uporabljanje Prezija je zahtevnejše od uporabe Power Pointa, zato je priporočljivo, da si prej prebermo, kako se s Prezijem sploh dela.

Google Slides, so z drsnicami zelo podobni Power Pointu vedar je njegova orodna vrstica za urejanje veliko krajša. Veliko manj je različnih orodji za urejanje in dopolnjevannje multimedijske predstavitve. Ima pa seveda drugačna ozadja, barve teme.. spet nekaj drugačnega in boljšega.

Ponovno pomembna stvar pri primerjavi Power Pointa in Google Slides je ta, da so Google Slides popolnoma brezplačn, medtem ko Powerpoint ni. Meni zelo zanimiva in pozitivna stran pri Google Slides je, da se stvari avtomatsko shranjujejo, spremembe in podatke, vsakih 5-10 minut, brez da bi mi kaj pritisnili, medtem kot pri Power Pointu moramo vedno znovo sami shranjevati. Google Slides prav tako omogočajo internetno sodelovanje in izmenjavo multihmedijskih storitev.

Vsaka od treh multimedijskih predstavitev je drugačna in ima svoje predsnoti in slabosti. Sama menim, da bi bilo dobro, če bi uporabljali vse, ampak odvisno od namena multimedijske predtavitve, občinsta… Vendar s tem, ko bi uporabljaji različna orodja bi se lahko naučili kaj novega, oddkrili še večje prednosti in pomankjivosti vsakega programa in nato res vedeli, s čim je najboljše delati in kaj nam najbolj leži.

 

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost