Spoznavanje pihal-infografika

Spoznavanje pihal by Študentka is licensed under CC BY-NC 4.0

Spoznavanje pihal by Študentka is licensed under CC BY-NC 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Projektna naloga se mi je zdela zelo uporabna. Učitelji z infografiko lahko izboljšajo učne ure, saj učenci tako dobijo razlage ali povzetke snovi na neko temo, zato vem, da jo bom tekom opravljanja tega pedagoškega poklica, pogosto uporabljala.

Pri ustvarjanju infografike sem se naučila kako oblikovati ustrezen izdelek za učence, kaj je zanje najbolj pregledno in kako si bodo stvari najlažje zapomnili. To se mi zdi ključnega pomena, zato sem za to izkušnjo hvaležna.

Če bi imela več časa, bi se posvetila še bolj “tehničnim” stvarem pri oblikovanju infografike v Canvi, kot je npr. urejanje razmaka med vrsticami itd.

Sama nimam občutka kako bi se ocenila, a vem, da sem se za projektno nalogo potrudila. Veliko premisleka sem namenila temu, koliko besedila moram napisati, da bo infografika poučna, a hkrati ne predolga.

Pri izdelovanju projektne naloge mi je bilo najljubše iskati primerno grafiko za mojo temo, saj si učenci tako lažje predstavljajo nekatere objekte in njihovo funkcijo. Najmanj mi je bilo všeč samo urejanje besedila, torej izbiranje pisave itd.

Projektna naloga se mi zdi dobro zasnovana in zelo uporabna pri opravljanju pedagoškega procesa, še posebej v nižjih razredih. Ker si učenci pogosto težko predstavljajo določene stvari, mislim da je infografika ena od možnosti, kako učni proces izboljšati.

VIRI IN LITERATURA

Bučko, J. (16.8.2018). Katera glasbila sodijo med pihala? Pridobljeno 10.4.2024 s spletne strani: https://www.oesterreichinstitut.si/glasbila-pihala

Pihala-flavta, oboa, klarinet in fagot (b. d.). Pridobljeno, 9. 4. 2024 s spletne strani: https://www.zsoms.si/pihala

Holcar A., Borota B., Breznik i., Jošt J., Kerin M., Kovačič A., Lango J, Novak M. T., Kafol S. B. (2011). Program osnovna šola glasbena vzgoja učni načrt. Pridobljeno 23.3.2024 s spletne strani: https://www.gov.si/assets/ministrstva/MVI/Dokumenti/Osnovna-sola/Ucni-nacrti/obvezni/UN_glasbena_vzgoja.pdf

UPORABLJENE POVEZAVE NA PROGRAMSKO OPREMO IN APLIKACIJE

Arnes splet: https://splet.arnes.si/

Beta licence chooser: https://chooser-beta.creativecommons.org/

Canva: Canva: https://www.canva.com

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost