MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Na temo spletni bonton  sem izdelala multimedijsko predstavitev. Izbrala sem PowePoint, ker mi je najbolj poznan in ga najbolj obvladam.

Predstavitev je bila narejena, da bi uspešno opravila projektno nalogo pri predmetu IKT na Pedagoški fakulteti. Kljub temu sem imela pri izdelavi v mislih, da se bom kot bodoča razredna učiteljica zagotovo srečala s temo spletni bonton. Takrat bom lahko ponovno uporabila predstavitev, jo mogoče še malo razširila oziroma prilagodila. Predstavitev ima zato veliko slik, le ključno besedilo, ki ima označene pomembne besede. Ciljna publika je zato zelo široka, od profesorice na fakulteti, do študentov in učencev v osnovni šoli.

Sama predstavitev ima uvodni motivacijski video, razlago besede spletni bonton, nekaj primerov, kaj spletni bonton je in vire slik. Za radovedne sem na koncu dodala še povezavo, kjer si lahko preberejo še več.

Predstavitev je dostopna na spodnjem gumbu:

Datoteka

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem raziskala različne multimedijske predstavitve in uporabila PowerPoint za izdelavo predstavitve na temo spletni bonton. Poglobljeno sem prebrala različne internetne vire na to temo in s tem še dodatno razširila svoje znanje. Svojo predstavitev bi lahko izboljšala tako, da bi dodala več strani v PowerPointu in tako predstavila več o spletnem bontonu. Največ časa sem posvetila sami izdelavi predstavitve. Poigrala sem se z različnimi funkcijami PowePointa in predvsem z animacijami. S tem sem želela, da bi gledalec užival v sami predstavitvi, da bi bila razgibana in malce drugačna. Menim, da sem svojo nalogo opravila v skladu z navodili. Pridobljeno znanje bom zagotovo uporabila pri študiju, saj se tekom le tega, velikokrat srečamo z nastopi in predstavitvami. Tudi moj bodoči poklic bo od mene vsakodnevno zahteval, da razlagam snov, ki jo bom lahko podkrepila z dobro multimedijsko predstavitvijo.

V projektu sem najbolj uživala pri sami izdelavi PowerPointa, najmanj pa pri pisanju refleksije in samovrednotenja. Ta projekt mi je bil zelo všeč, zato ne bi spreminjala ničesar. Povezali smo znanja, ki smo jih pridobili na kliničnih vajah in drugih projektnih nalogah in ga še dodatno nadgradili s predstavitvijo.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna.

Avtorica: Barbara Pavlič

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Pedagoška fakulteta Ljubljana, Razredni pouk

1. letnik, IKT

3.maj 2020

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost