Multimedijska predstavitev

(Vir: Pixabay)

Licenca Creative Commons

Za temo svoje projektne naloge sem si izbrala varnost na spletu. Tema se mi zdi zanimiva in poučna, saj živimo v času, ko si življenja brez tehnologije sploh ne moremo predstavljati. Pomembno je, da stvari uporabljamo varno in s tem ne ogrožamo sebe in drugim. Prav to nam omogoča poznavanje spletne varnosti. Vsebina predstavitve je osredotočena na varnost na spletu in kaj lahko samo naredimo za izboljšanje le-te. Vsebuje nasvete in načine, kako smo lahko kljub vsakodnevni uporabi IKT in ostalih spletnih storitev osveščeni pred morebitnimi zlorabami. Namen predstavitve je, poučiti ljudi o varni uporabi spleta. Predstavitev je namenjena vsem, ki so o tem premalo vešči oz. želijo osvežiti ali nadgraditi svoja vedenja na to temo. Tehnologijo dandanes uporabljamo vsi, na skoraj vsakemu koraku, v službi, šoli in vsakdanjem življenju, zato je pomembno, kako le-to uporabljamo.  Moj cilj je bil ustvariti zanimivo predstavitev, ki bi bila privlačna očesu in hkrati tudi poučna.

MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV: 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

VIRI, APLIKACIJE IN PROGRAMI:

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? V tem projektu sem se naučila uporabe Google Slides, saj sem pred to projektno nalogo uporabljala samo PowerPoint.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Če bi imela več časa, bi v svojo predstavitev dodala še kakšno animacijo ali pa kakšno zvočno datoteko na temo varnost na spletu.

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila pisanju besedila v predstavitvi, saj sem želela, da bi bili podatki kratki in jedrnati. Doseči sem želela, da bi si podane nasvete hitro zapomnili in kasneje tudi uporabili.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Mislim, da sem svoje delo opravila uspešno, saj sem upoštevala dana navodila in izhodišča.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Pridobljeno znanje bom lahko uporabila že tekom študija, saj bom namesto PowerPointa lahko uporabila Google Slides, katerega uporabo sem se naučila s to projektno nalogo. To pa bom uporabljala pri izdelavi predstavitev različnih nalog. Seveda bom to znanje uporabila tudi kasneje na poklicni poti, kjer bom lahko izmenjevala orodja za predstavitve, da pouk ne bo monoton. Seveda pa bom tekom življenjski poti uporabljala pridobljeno znanje o varnosti na spletu.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najljubše mi je bilo, da sem v predstavitev vstavljala izdelke iz svojih prejšnjih projektnih nalog, kar se mi je zdelo zelo uporabno, da se je vse povezalo med seboj. Najtežja oz. najmanj ljuba mi je bila vdelava predstavitve v Arnes Splet, saj mi je vzelo zelo veliko časa, saj sem to delala prvič.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? Pri projektu ne bi nič spremenila, saj se mi je zdel dobro zasnovan in z izdelovanjem izdelka nisem imela težav.

Avtorica: Marja Čendak

Mentorici: asist. Alenka Žerovnik, mag. in prof. mat. in rač., dr. Irena Nančovska Šerbec

Razredni pouk, IKT, 1. Letnik

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

11. maj 2020

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.1

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost