Infografika

Izdelek infografike na temo Spletni bonton:

Licenca Creative Commons


POSTOPEK DELA:

1. Najprej med že danimi primeri plakata izberem takšnega, ki mi je všeč in je primeren za moj plakat, ki sem si ga zamislila. To izberem tako, da enostavno kliknem na tistega, katerega želim.

Licenca Creative Commons

2. Nato odstranim svečo, saj ne paše na moj plakat. To naredim tako, da z desno miško kliknem nanjo, nato pa kliknem delete.

Licenca Creative Commons

3. Nato s klikom na ‘Uploads’ → Upload an image or video naložim svojo fotografijo, ki sem jo predhodno naložila iz Pixabaya.

Licenca Creative Commons

4. Potem kliknem na izbrano sliko in jo z miško postavim na tisto mesto, kjer želim da bo. V tem koraku sem izbrisala tudi ‘mizico za svečo’, ker sem ugotovila, da bo brez nje bolje izpadla slika.

Licenca Creative Commons

5. Nato spodnjo podlogo, ki je že bila na plakatu, zasukam tako, da držim na označeno mesto in postavim tako, kakor želim.

Licenca Creative Commons

6. Nato kliknem na besedilo, ki je na plakatu že zapisano, ga izbrišem in notri napišem svojega. Nato pomanjšam pisavo iz 110 na 56, ker je besedila nekoliko več, kot ga je bilo na začetnem plakatu.

Licenca Creative Commons

7. Spremenim tudi pisavo, da je bolj krepka in bolj berljiva.

Licenca Creative Commons

8. Nato vse skupaj poravnam in odstranim vejice, saj ne pašejo v mojo temo.

Licenca Creative Commons

9. Potem pa zamenjam barve. Najprej to naredim za ‘ozadje Mihe’. To naredim tako, da kliknem na ‘ozadje Mihe’, nato pa v levem kotu kliknem na barvo, in izberem tisto, ki želim.

Licenca Creative Commons

10. Tudi pisavo, ozadje, ter dodatek(‘rdeča veja’) prebarvam, tako kakor želim.

Licenca Creative Commons

11. Nato grem pod Elements na levi strani, in vpišem v iskalno vrstico ključno besedo phone, saj si želim neko slikico telefona. Ko najdem tisto, ki mi ustreza, kliknem nanjo.

Licenca Creative Commons

12. Telefončka postavim na mesto, kamor želim, in jim zamenjam barvo. Po tem je moj izdelek končan.

Licenca Creative Commons

Za urejanje plakata sem uporabila program Canva.

Vir vsebine: Safe.si


REFLEKSIJA DELA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem utrdila svoje znanje o programu Canva, kljub temu da sem ga uporabljala že prej. Če bi imela več časa, bi izdelala popolnoma svoj plakat, brez še neke postavljene oblike vnaprej. Verjetno bi se malo bolj poigrala s programom, ampak končni izdelek bi bil zagotovo podoben že temu sedaj, ker sem si približno takšnega tudi zamislila že pri načrtovanju projektne naloge. Največ časa sem posvetila urejanju plakata, saj sem želela, da je kratek in jedrnat, da sporoča bistvo. Za upoštevanje spletnega bontona je v prvi vrsti pomembno da si strpen in pa seveda tudi prijazen. To sem želela doseči s to nalogo, in mislim da sem dosegla svoj cilj. Torej menim, da je ustreznost besedila in slik popolnoma primerna, prav tako tudi oblikovanost plakata, saj je tisk dobro berljiv in izstopajoč, da takoj pritegne gledalca. Potek obdelave je jasno predstavljen, tudi tisti, ki bi ga brali in prvič uporabljali program Canva, bi se znašli in obvladovali program. Licence so postavljene pravilo in skrbno premišljeno. Svoje znanje, pridobljeno pri tem projektu bom zagotovo lahko uporabljala na svoji študijski, še bolj pa poklicni poti, saj so na ta način lahko narejeni tudi npr. letaki za kakšne razredne predstave, sestanke ipd. Mislim, da je program res dober, sploh pa enostaven za uporabo. Pri projektu mi je bilo najbolj všeč, da smo imeli popolnoma prosto pot glede oblikovanja svojega plakata, najmanj pa to, da smo morali vsako fazo postopka slikati, saj se je s tem delo nekoliko podaljšalo. V definiciji projekta ne bi spremenila ničesar, saj je mi je zdel zanimiv, koristen in dobro zastavljen.


Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.


Avtorica: Ksenija Kržan
Mentor: Alenka Žerovnik
Nosilec predmeta: doc. dr. Irena Nančovska Šerbec
Študijska smer, predmet in letnik študija: Razredni pouk, Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju, 1. letnik
Fakulteta: Pedagoška Fakulteta
Datum: 12. 5. 2020

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost