Multimedijska predstavitev

V multimedijski predstavitvi sem predstavila temo spletni bonton. Izdelala sem jo s spletnim orodjem google slides. V predstavitvi sem zajela različne teme s področja spletnega in mobilnega bontona. Najprej sem opredelila besedo bonton. Nato sem navedla splošna pravila in nasvete spletnega bontona. Poudarila sem nekaj stvari, ki se jim je bolje izogibati in nato prešla na temo spletno dopisovanje. Poleg bontona je pomembna tudi varnost, ki sem jo vključila pri e-dopisovanju. Potem sem kot povzetek vsega dodala videoposnetek o spletnem bontonu. Predstavitev sem zaključila s stavkom, ki se mi je zdel ustrezen in na koncu sem dodala še vire.

Namen moje predstavitve je, da bi nekdo, ki bi si jo ogledal izvedel nekaj več o spletnem bontonu in to nato uporabil tudi v praksi. Menim, da se premalo zavedamo pomena spletnega bontona. Prevečkrat ljudje mislijo, da se za ekranom lahko skrijejo in so anonimni, vendar to ni res in to je potrebno ozavestiti.

Ciljna publika so pravzaprav vsi, ki uporabljajo splet in mobilne naprave. Od najmlajših, do najstnikov pa vse do odraslih ljudi.

Cilji predstavitve:

Nazorno in razumljivo predstaviti spletni in mobilni bonton

seznaniti čim več ljudi o pomenu in pravilih spletnega bontona

spodbuditi razmišljanje publike o svojem ravnanju na spletu (pri uporabi e-pošte, forumov …)

  • uporabljena orodje: google slides
  • označene fotografije so s spletnih strani pixabay in pexels (licenca CC0)
  • izdelki z licenco   Licenca Creative Commons    so avtorsko delo 

vsebina je povzeta iz spletnih strani:

REFLEKSIJA

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu?

V projetku sem še bolj poglobila znanje o temi spletni bonton.  Temo bonton sem že predstavljala v osnovni šoli, a takrat sploh nisem pomislila, da je spletni bonton prav tako del tega. Pri izdelavi predstavitve sem bolje spoznala orodje google slides, ker ga do sedaj še nisem nikoli uporabila za izdelavo predstavitev.

  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a …

Lepše bi oblikovala predstavitev, dodala bi več različnih predstavnih oblik in bistvo bi poskušala zajeti še bolj na kratko (da bi bilo manj besedila).

  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj?

Iskanju ustreznih slik in nato urejanju predstavitve. Predvsem urejanje mi je vzelo precej časa, ker tega programa še nisem vešča in je šlo vse bolj počasi.

  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja?

Z vsebino sem zadovoljna, dobro za večjo pestrost predstavitve pa bi bilo, če bi dodala več lastnih predstavnih datotek npr. še kakšno animacijo, video ali zvočni posnetek.

  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti?

Pridobljeno znanje bom v času študija uporabljala pri lastni uporabi spleta (bolj bom pozorna kaj počnem in čemu naj se izogibam). Na poklicni poti pa bom tematiko lahko predstavila učencem in jih tako spodbudila k upoštevanju spletnega bontona.

  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj?

Najljubše mi je bilo urejanje predstavitve, najmanj pa iskanje slik z ustreznimi licencami, ki so bile v povezavi z besedilom.

  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?

Morda bi spremenila to, da je napisano še, kje naj napišemo vire (ali je dovolj v opis ali morajo biti tudi na koncu predstavitve), prav tako tudi za slike (ali je potrebno navesti vir, če je slika z licenco CC0). Vse ostalo pa je napisano dovolj jasno in razumljivo.

 

Ime in priimek avtorja: Tina Debevc

Imeni in priimka mentorjev: mag. Alenka Žerovnik, dr. Irena Nančovska-Šerbec

Razredni pouk, IKT, 1. letnik

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
Datum: 15. 6. 2020

Licenca Creative Commons

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost