Multimedijska predstavitev

Za mojo projektno nalogo sem si izbrala temo digitalna identiteta – digitalni odtis. V predstavitvi sem na kratko predstavila, kaj pomenita besedni zvezi digitalna identiteta in digitalni odtis. Pomembno je, da se preden karkoli objavimo na splet vprašamo, ali je to res varno in ali lahko to na kakršenkoli način vpliva na našo sedanjost in prihodnost, ob tem pa moramo pomisliti tudi na druge osebe. Posledice nepremišljene delitve zasebnih informacij so lahko zelo hude, večina ljudi pa se tega niti ne zaveda. Ob koncu predstavitve so navedeni še napotki, kako se zaščititi.

(Vir: Pixabay, CC0)

Namen in hkrati tudi cilj moje predstavitve sta, da se mladostniki in tudi starši, ki so tudi ciljna publika,  spoznajo z besednima zvezama digitalna identiteta in digitalni odtis, ki sta v današnjem času zelo pomembna. Cilja sta tudi, da spoznajo, kakšna so lahko tveganja, kako lahko nepremišljenost vpliva na njihovo prihodnost in kako se lahko vsa delno zavarujejo pred nevšečnostmi.

PowerPoint predstavitev: DIGITALNA IDENTITETA – DIGITALNI ODTIS powerpoint

Refleksija in samovrednotenje

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu?

V projektu sem uporabila PowerPoint, ki ga že kar dobro poznam, naučila pa sem se, kako vstaviti povezavo v določeno besedo ali besedno zvezo, kar se mi zdi zelo uporabno in prispeva k izgledu same predstavitve.

  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a …

Če bi imela več časa, bi v predstavitev vključila več lastnih fotografij in izdelkov, ki bi jih obdelala ali ustvarila s programi, s katerimi smo delali v sklopu kliničnih vaj: PhotoScape, Inkscape, Canva.

  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj?

Največ časa sem posvetila prebiranju literature, pa tudi prevajanju besedila, ki je bilo v angleščini, saj sem hotela poiskati več virov.

  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja?

Svoje delo bi ocenila kot pozitivno, saj sem s svojim izdelkom zadovoljna in se mi zdi lepo oblikovan.

  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti?

Pridobljeno znanje bom tekom študija lahko uporabila pri predstavitvah, kot pomoč, na svoji poklicni poti pa ravno tako pri učnih urah, roditeljskih sestankih …

  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj?

Zanimivo mi je bilo iskanje fotografij, ki so se mi zdele primerna pa tudi poslušanje video posnetkov o obravnavani temi, malo manj pa mi je bilo všeč iskanje literature. Zelo všeč mi je bilo tudi to, da smo v projekt morali vključiti svoja dela iz drugih projektov.

  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?

Zasnova projekta mi je bila zelo všeč, še posebno to, da smo v predstavitev vključili lastna gradiva in imaš občutek, da je predstavitev res tvoje delo, zato mislim, da projekt ne potrebuje sprememb.

Uporabljeni programi in spletne strani

 

Viri

 

Avtorica: Tjaša Sedlar, 1. letnik razrednega pouka
Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska-Šerbec
Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju (IKT)
Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani
17. 6. 2020

 

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost