Kreiram splet

Pozdravljeni,

sem študentka prvega letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Za to študijsko pot sem se odločila, ker imam zelo rada otroke, kar je za začetek zagotovo najbolj pomembno pri tem poklicu. Poleg tega pa imam tudi nekaj osebnostnih lastnosti, ki so značilne za ta poklic; sem organizirana, skrbna, vestna, strpna ter prijazna oseba, ki marsikdaj zna tudi dobro »zaropotati po mizi«. Sem mnenja, da ti poklic učitelja da zares veliko lepega. Poleg vsega lepega pa se je potrebno zavedati tudi učiteljevih naporov, ki jih je učitelj deležen na njegovi poklicni poti. Ampak jaz sem mnenja, da TAM KJER JE VOLJA, TAM JE POT. Jaz imam voljo in veliko željo po tem poklicu, tako da mislim, da mi bo z delom in trudom uspelo priti do njega.

Svoj prosti čas pa najraje izkoristim za ogled nogometne tekme, saj sem tako rekoč prava nogometna navdušenka, poleg tega pa tudi za kakšen sprehod ali tek in druženje z družino in prijatelji.

DOSEDANJA UPORABA IKT TEHNOLOGIJE

Z IKT tehnologijo sem se zagotovo prvič srečala nekje na prehodu iz razredne na predmetno stopnjo, ko smo kupili prenosni računalnik. Takrat sem v šoli obiskovala tudi računalniški krožek z namenom, da se naučim preproste uporabe računalnika oz. tako imenovanih računalniških osnov. Tako v osnovni kot srednji šoli sem računalnik uporabljala bolj ali manj samo za izdelavo seminarskih nalog in predstavitev oz. z eno samo besedno zvezo lahko rečem, da sem ga uporabljala le v šolske namene, saj sem za vse ostalo, naj si bo to brskanje po spletu, uporaba različnih aplikacij, urejanje fotografij itn., uporabljala svoj mobilni telefon. Tako je tudi danes, le da je ta čas, ki ga preživim za računalnikom veliko daljši, saj šolanje sedaj poteka od doma. Torej sem sedaj, poleg opravljanja vseh šolskih obveznosti s pomočjo tehnologije, primorana še poslušanja pouka prek tehnoloških naprav.

This work is marked with CC0 1.0

POMEN IKT TEHNOLOGIJE V UČITELJSKEM POKLICU

Živimo v obdobju, ko je toliko bolj pomembna uvedba informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) v vse segmente našega življenja. Družbeni razvoj vse bolj teži k razvijanju in razširjenju različnih tehnologij. Dandanes ljudje veliko uporabljamo računalnike in druge informacijsko-komunikacijske tehnologije v vseh delovnih okoljih na vseh področjih. Tako je s tem tudi v šolah, sploh v današnjih časih, ko se soočamo s korona situacijo. Učitelji so bili praktično »z danes na jutri« primorani pouk iz šolskih klopi preseliti na računalniške zaslone, kjer je bilo znanje informacijsko-komunikacijske tehnologije še kako pomembno. To znanje pa učiteljem ne pride prav samo v primeru takšne situacije, ampak je ključnega pomena skozi celotno učiteljevo poklicno pot. Uporaba IKT v šolah je pomembna, saj pripomore k razvijanju spretnosti ter pridobivanju IKT znanja, ki je za učenčevo nadaljnjo izobraževanje ključno. IKT pripomore tudi k večji aktivnosti učenca, zanimivejšemu pouku ter enostavnejšemu učenju. Prav je, da se kot učitelji prilagajamo družbi in poskrbimo, da bo otrokom uporaba računalnika predstavljala nove izzive in s tem odraščanje in prilagajanje na čas, v katerega vstopajo. Poleg tega, da moramo biti učitelji ves čas v stiku s časom v katerem živimo, je zelo pomembno se zavedati, da moramo učitelji biti pripravljeni na to, da se celo življenje učimo.

This work is marked with CC0 1.0

REFLEKSIJA in SAMOVREDNOTENJE

Ta naloga mi je bila zelo zanimiva. Prvič sem se srečala s tem, da sem nekaj sama objavila na spletu. Ob tem sem objavo ustrezno označila s kategorijami in oznakami. Objavi sem dodala tudi sliko, ki sem jo prvič pravilno uporabila, tako da sem jo poiskala na spletni strani Pixabay, kjer lahko zelo enostavno poiščemo prosto dostopne fotografije, take, ki imajo licenco javne domene. Poleg slike pa sem se preizkusila še v dodajanju spletne povezave. Sama naloga mi ni povzročala večjih težav, saj smo to že prej poizkusili narediti na vajah, kjer sem si oblikovala zapiske, ki so mi nudili še dodatno pomoč. Za objavo sem imela dovolj časa, tako da ne bi nič spreminjala ali dodajala. Največ časa pa sem posvetila prav pisanju objave.

S svojo nalogo sem zadovoljna, predvsem pa sem zadovoljna s tem , da sem se z njo naučila veliko novih stvari, ki mi bodo v prihodnje zagotovo prišle prav.

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost