Kreiram splet

Ime mi je Tanja in sem študentka 1. letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.

IKT tehnologijo uporabljam že od osnovne šole. Večinoma jo uporabljam za šolo. Z njo komuniciram z učitelji/ profesorji prek elektronske pošte, pišem raznorazne naloge v računalniških programih za urejanje besedil itd.
Poleg tega jo uporabljam tudi v prostem času. Prek spletno-družbenih omrežij komuniciram s prijatelji in delim fotografije. Uporabljam tudi spletno video platformo Youtube.

“Introduction to Bioinformatics Teacher Workshop” by NWABR is licensed under CC BY 2.0

Menim, da ima IKT tehnologija velik pomen v mojem bodočem poklicu.
S pomočjo te lahko vsak učitelj svojo razlago dopolni z vizualnimi elementi, kar je učencem v veliko pomoč, saj si bodo tako snov lažje zapomnili. Pouk lahko naredi tudi bolj pester z raznoraznimi interaktivnimi igrami na spletu, pri katerih lahko vsi učenci sodelujejo (npr. Kahoot!).
Poleg tega je pomembna, saj nam olajša komunikacijo med učiteljem ter starši učencev s pomočjo elektronske pošte. Učitelj staršem preprosto pošlje elektronsko sporočilo staršem z npr. povabilom na roditeljski sestanek. Ko sem hodila v prvo triado osnovne šole, so nam učitelji to povabilo dali na roko. Z elektronskim sporočilom se tako zmanjša možnost, da otrok povabilo izgubi, ter tudi zmanjša porabo papirja.

Menim, da sem kar vešča, kar se tiče uporabe IKT tehnologije, vendar to še ne pomeni, da se na tem področju nič ne izobražujem. Pred tem letom nisem veliko vedela o objavljanju prispevkov na spletu. Nisem se zavedala, da je potrebno upoštevati veliko elementov, da objavo narediš kar se da zanimivo bralcu (npr. barva besedila, uporaba slikovnega gradiva). Poleg tega sem se tudi naučila, kaj točno pomeni licenca in kako pomembna je njena pravilna uporaba. Navajanje licence mi je tudi najljubši del naloge, saj lahko uporabim nekaj, kar sem se pred kratkim naučila. Najmanj ljubše mi je pa bilo dodajanje linkov, saj nisem imela zamisli, katero povezavo bi bilo najbolj smiselno dodati.
Če tudi bi imela več časa te objave ne bi spreminjala, saj se gre za zelo preprosto tematiko.
Za prispevek sem največ časa uporabila za iskanje ustreznega slikovnega gradiva, saj sem iskala specifičen motiv.
Menim, da je prispevek soliden. Kot sem prej omenila, je tematika dokaj preprosta, zato sem želela to preprostost odražati s svojo objavo.

  • Avtor: TanjaJ
  • Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
  • Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
  • Predmet: Informacijske-komunikacijske tehnologije v izobraževanju
  • Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
  • Razredni pouk, 1. letnik
  • Datum: 24. 5. 2021


(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost