KaBinet

Kabinet je študentka Pedagoške fakultete v Ljubljani, ki ima zelo rada živali, naravo in ples. V najboljšo voljo jo spravijo psi in mačke. 11 let življenja je namenila plesu, in sicer hip hopu, plesala pa je v dveh plesnih šolah: Ples plus in Bolero.

Roli by Kabinet is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

DOSEDANJA UPORABA IKT:

Z ikt tehnologijo se je prvič začela srečevati ob nedeljah zjutraj ob gledanju Živ žava in vsakodnevnem poslušanju radia . Televizija in radio sta bili torej eno njenih prvih povezovalnih sredstev s tehnologijo. Sledili so še računalnik ob igranju igric, telefon najprej samo za klice, kasneje tudi za ostalo (socialna omrežja, igre, mail,… ) in čez nekaj časa še bančna kartica in podobno. Tudi v šoli se je srečevala s to obliko tehnologije ob uporabi tabličnih računalnikov in digitalnih tabel, čeprav je bila njihova uporaba občutno manjša kakor je sedaj. Kasneje se je s tehnologijo nekoliko podrobneje spoznala pri predmetu informatika v prvem letniku gimnazije. Od petega razreda naprej so učenci tehnologijo uporabljali v večji meri pri izdelovanju različnih Power point-ovih predstavitev, ki so zamenjale plakate. V zadnjem času se je kot posledica epidemije njena uporaba zelo povečala in skoraj vsi smo izkusili tudi šolanje na daljavo, ki ga je omogočila ravno informacijsko komunikacijska tehnologija.

POMEN IKT V BODOČEM POKLICU:

V prihodnosti se bo uporaba tehnologije le še povečala, zato je pomembno, da se kot bodoči učitelji zavedamo njenega pomena in uporabnosti. S pomočjo le-te lahko učitelji popestrimo pouk z raznimi učnimi aplikacijami. V veliko pomoč nam je pri izdelovanju učnih gradiv, lahko pa z njeno pomočjo snov predstavimo tudi na drugačne načine, ki bodo bližji oziroma zanimivejši učencem. Seveda je nujno potrebna tudi za sporazumevanje tako s starši, kot tudi z otroki. Nujno je obvladovanje maila, e-dnevnikov, spletne učilnice in ostalih osnovnih strani in aplikacij. Menim pa, da je zelo pomembno tudi ozaveščanje otrok o spletni varnosti in spletnem bontonu, saj se s spletom vedno bolj srečujejo že v zelo zgodnjih letih.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE:

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? Naučila sem se pomembnosti licenc in njihovega pomena, ter kako jih vključimo v naš prispevek.
  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Menim, da sem v prispevku zajela vse zahtevane stvari in jih ne bi kaj dosti spremenila tudi, če bi imela več časa. Posvetila sem se tako tehničnim stvarem, kot tudi pisanju besedila in sem z obojim zadovoljna.
  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila pisanju besedila, saj mora biti napisano smiselno, in vsebovati konkretno argumentirano mnenje, medtem ko so bila navodila za oblikovanje in vsega ostalega zelo jasno podana in vodena, zato s tem nisem imela problema. Zelo uporabno pa se mi zdi tudi to, da je vse kar naredimo na vajah tudi posneto in objavljeno v spletni učilnici, da si lahko pogledamo stvari za nazaj, če kaj slučajno pozabimo.
  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Po mojem mnenju, je bilo moje delo dobro, saj sem upoštevala navodila in se za nalogo potrudila.
  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Znanje mi bo zelo koristilo, saj ikt postaja vedno večji del vsakdanjega življenja in ga bomo kot učitelji lahko uporabljaji na različne načine, kot je to opisano tudi v zgornjem odstavku.
  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najljubše mi je bilo to, da sem se naučila kako se link ‘zakrinka’ za besedo/e in ga ne rabimo dodajati v njegovi osnovni dolgi obliki. Všeč mi je bilo tudi, da smo se naučili pomen licenc in kako se najlažje lotiti npr. iskanja slik, ki jih lahko uporabimo za različne točno določene namene.
  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? Projekt se mi zdi zasnovan dobro, saj se naučimo veliko novih stvari, medtem ko jih spet ni preveč in si jih lahko zapomniš ter jih ne mešaš.
(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost