Interaktivna multimedijska predstavitev-VARNOST NA SPLETU

V tej projektni nalogi sem želela na zabaven način opozoriti kako ostati varen na spletu. V videu sem predstavila kakšno je slabo in dobro geslo, saj se mi zdi pomembno, da se ustrezno zavarujemo pri uporabi spleta. Namen videa je, da oporozim na to kakšna gesla uporabljamo za zaščito ter kako jih lahko izboljšamo, predvsem pa na kaj moramo biti pozorni, ko si nastavimo geslo. Ciljna publika se navezuje na vse, ki uporabljajo splet in pri uporabi niso tako vešči oziroma so možna tarča za spletno zlorabo. Moj cilj je pokazati kako se najbolje zavarujemo in čemu je potrebno posvetiti nekaj časa.

Varnost na spletu by Vrtnica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Pri izdelavi videa sem uporabila program Canva, za izdelavo posameznih prosojnic ter za izdelavo samega videa. Informacije o varnosti na spletu in o varnih geslih pa sem pridobila na spletni strani Safe.si. Za glasbeno podlago pa sem uporabila spletno stran Pixabay in sicer Background Ambient Corporate A by WinkingFoxMusic is marked with CC0 1.0.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? V projektu sem se naučila kako izdelati interaktivni video posnetek ter kako vključiti različne medije v sam video.
  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Pri projektu ne bi nič spremenila, saj sem si vzela veliko časa in projekt dobro načrtovala.
  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila sami izvedbi videa in vse kar je bilo vključeno vanj. Zdelo se mi je pomembno, da na enostaven način predstavim cilj videa.
  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Zdi se mi, da sem projekt dobro opravila in sem upoštevala vse zadane kriterija, pri tem pa sem poskusila biti čim bolj kreativna in mislim, da mi je tudi to uspelo.
  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Pridobljeno znanje bom lahko uporabila pri popestritvi pouka in pri domačih nalogah, ki bodo učencem natančno prikazale napredek in čemu se morajo še posvetiti.
  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Pri projektu mi je bilo najbolj všeč sestavljanje videa in nato dodajanje interaktivnih nalog. Najmanj pa mi je bilo všeč samo zapisovanje postopka ustvarjanja.
  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? Pri projektu ne bi spremenila ničesar, saj se mi zdi, da pridobiš veliko novih kompetenc, ki so vedno dobrodošle na področju izobraževanja.

Avtorica: Vrtnica

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: Infromacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 31.5.2021

Interaktivna multimedijska predstavitev-VARNOST NA SPLETU © 2021 by Vrtnica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost