INTERAKTIVNA MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Interektivna multimedijska predstavitev je nastala z namenom, da uporabniki pobližje spoznajo spletni bonton oz. etiko. S tem namenom so v posnetku opisane osnovne informacije o tej temi. Cilj je, da po pogledanem posnetku uporabnik ve, da je definicija spletnega bontona in kakšno je pravilno obnašanje na spletu. Preko zabavnih in poučnih intarektivnih nalog si vsak lažje zapomni pomembnejše informacije. Gradivo in posnetku je bilo ustavrjeno v programu Canva, videomontaža pa je bila izvedena v programu ShotCut. Vsebinsko sem si pomagala z naslenjimi viri: Safe.si, Varninainternetu.si, BBS.co.uk in Cybersmile.org.

Interaktivna multimedijska predstavitev by Ema Lapajne is licensed under CC BY 4.0

Music by Wataboi from Pixabay
  1. Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? Programov kot sta ShotCut in H5P prej nisem poznala, zato je bilo delo z njima največja lekcija. Naučila sem se novih veščin in same uporabe programov.
  2. Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a? Če bi imela več časa bi nadgradila gradivo, ki sem ga ustvarila v programu Canva. Ker sem si vzela dovolj časa, sem z izdelkom zadovoljna.
  3. Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem namenila izdelavi vsega gradiva, ki sem ga vključila v posnetek, pri montaži nisem potrebovala veliko časa zaradi predhodnje priprave gradiva. Več časa mi je vzelo tudi vstavljanje intarektivnih nalog.
  4. Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Sledila sem vse točkam v kriteriju, zato menim, da sem dosegla zastavljen kriterij.
  5. Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Znanje bom sprava morali tudi sama malo izpopolniti, na poklicni poti, pa mi bo znanje koristilo pri pripravi zanimivih in poučnih interaktivnih predstavitev, ki jih bom vključila v pouk.
  6. Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Pri projektu je bila največja prednost to, da sem delala s programom, katerega prej nisem poznala. Skozi čas sem začela v delu zelo uživati, zato sem prepričana, da ga bom uporabljela tudi v prihodnje. Nimam pa dodatnih pripomb.
  7. Kaj bi spremenil/a v definiciji projekta, da bi bil boljši? Naloga je bila primerno zastavljena, zato sama ne bi ničesar spremenila.

Avtorica: Ema Lapajne

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: infromacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 7.6.2021

Interaktivna multimedijska predstavitev by Ema Lapajne is licensed under CC BY 4.0

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost