Interaktivna multimedijska predstavitev

Interaktivna multimedijska predstavitev je nastala na temo “varnost na spletu”. Pri izdelavi te sem uporabila PowerPoint , InkScape in Canvo.

S pomočjo programa PowerPoint sem izdelala predstavitev, ki vključuje sliko narejeno s programom InkScape in Canva. Predstavitvi sem dodala tudi zvok in to izvozila v obliki videoposnetka. Na koncu sem dodala še interaktivno gradivo v Arnesovem spletišču.

Predstavitev je namenjene vsem ljudem, raznih starosti, saj moramo biti vsi ozaveščeni kako varno delovati v spletu. Vključenih je nekaj glavnih nasvetov kako poskrbeti za varnost na spletu.

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

  1. Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? V tej projektni nalogi sem se naučila izdelati interaktivno predstavitev. Že med vajami smo prejeli znanje kako izdelati interaktivni video, zdaj pa smo to znanje prenesli na ustvarjanje predstavitve. Zraven sem ponovila še kako dodati zvočno podlago, izdelati sliko s pomočjo InkScape-a in dodati licenco.
  2. Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Če bi imela več časa, bi predstavitev obogatila z raznimi nalogami in glasbo v ozadju.
  3. Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem namenila snemanju zvočne podlage, saj je bil posnetek kar dolg. Pred snemanjem pa sem si mogla besedilo tudi zapisati, kar je tudi vzelo nekaj časa.
  4. Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Menim, da sem nalogo uspešno opravila, saj sem izpolnila vse zahteve.,
  5. Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Pridobljeno znanje bom lahko uporabila pri izdelavi interaktivnih videoposnetkov in predstavitev. Učenci si bodo zaradi interaktivnih nalog snov lažje zapomnili in obnovili svoje znanje.
  6. Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najljubša mi je bila izdelava predstavitve v programu PowerPoint. Najbolj me je zmotilo to, da se interaktivne naloge, ki sem jih že vključila v predstavitev niso shranile in če sem se po nerodi vrnila na prejšnjo stran, se narejene naloge niso shranile.
  7. Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? V definiciji projekta ne bi nič spremenila. Naloga mi je bila zanimiva in precej svobodna kar se tiče izdelave.

Avtorica: Eva

Študijska smer in letnik: Razredni pouk, 1. letnik

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska-Šerbec

Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju (IKT)

Fakulteta: Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

Datum: 23. 6. 2021

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost