Interaktikvna multimedijska predstavitev

Pozdravljeni!

V tokratni projektni nalogi sem se lotila izdelave interaktivne multimedijske predstavitve na temo spletni bonton.

Predstavitev je namenjena vsem uporabnikom spleta, saj spletni bonton sestavljajo pravila, ki se jih moramo pri uporabi spleta držati in jih upoštevati.

Pri izdelavi sem uporabljala programe Canva, H5P in Shotcut.

Izdelave projektne naloge sem se lotila v spletnem programu Canva, kjer sem pod zavihkom ˝Predstavitev˝ našla ustrezne podlage za izdelavo videoposnetka. Podlage sem opremila z besedilom, animacijami in dodala še slikovno gradivo, ki sem ga črpala s spletne strani Pixabay. Ko sem bila z izgledom zadovoljna, sem predstavitev izvozila kot videoposnetek. Videoposnetek in zvočno podlago sem združila in uredila v programu Shotcut. Ko sem bila s končnim izgledom zadovoljna, sem ga naložila na Arnes video in s pomočjo programa H5P dodala še nekaj interaktivnih nalog.

Z interaktivno multimedijsko predstavitvijo sem želela še bolj poudariti, kako pomembno je, da se zavedamo, da se moramo tudi pri uporabi spleta, držati določenih pravil. Ljudje namreč velikokrat postanejo žaljivi, ker si preveč dovolijo, saj se skrivajo za anonimnostjo in ekrani. Pojavlja se tudi razpošiljanje slik, posnetkov, ki lahko neki osebi škodujejo. Pomembno pa je, da se nekaterih pravil držimo že zaradi vljudnosti do ostalih npr. utišano zvonenje mobilnega telefona.

Spletni bonton by Majan is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Zvočna podlaga by TimMoore is marked with CC0 1.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem postala še bolj samozavestna in suverena pri uporabljanju programa Canva in Shotcut. Sem pa tudi ponovila znanje o uporabi H5P.
Če bi imela več časa bi se najverjetneje odločila za dodatek zvočnega posnetka.
Največ časa sem posvetila sami izdelavi predstavitve, saj sem želela, da je ustrezna. Problem pa mi je predstavljala tudi časovna omejitev enega diapozitiva, saj sem morala računati tudi na to, da to lahko berejo tudi otroci, ki berejo morda malo počasneje kot odrasli. Zelo zabavno pa mi je bilo dodajanje interaktivnih nalog.
Svoj projekt glede na dan kriterij ocenjevanja ocenjujem kot ustrezen, saj sem sledila vsem navodilom in kriterijem.
Pridobljeno znanje in veščine bom lahko večkrat uporabila tudi pri svojem poklicu, saj je interaktivni videoposnetek način, kako lahko poslušalci sledijo in ohranjajo pozornost, zraven pa pridobljeno znanje ponovijo. Zelo pomembno pa je, da po vsaki nalogi, poslušalec dobi povratno informacijo.
Pri delu mi je bilo najljubše ustvarjanje predstavitve, saj sem se zelo zabavala in odkrila marsikaj novega. Bilo mi je zabavno tudi ustvarjanje s programom H5P. saj imamo pri postavljanju vprašanj in sami izbiri nalog prosto pot.
Pri samem projektu ne bi spremenila ničesar, saj smo lahko pri izdelavi predstavitve pokazali znanje, ki smo ga pridobili skozi cel semester pri IKT.

VIRI:
safe.si

Avtorica: Majan
Študijska smer: 1. letnik, Razredni pouk
Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju (IKT)
Fakulteta: Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani
Datum: 26.6.2021

Interaktivna multimedijska predstavitev by Majan is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost