Kreiram splet

Pozdravljeni, sem študentka 1. letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Že od nekdaj sem si želela postati učiteljica, saj sem rada med otroci. Predvsem občudujem otroško iskrivost in preprostost, kar me vedno znova navdušuje. Veliko časa preživim med otroki, kot sestra, sorodnica in animatorka. Dvakrat pa me je ljubezen do dela z otroci peljala tudi v tujino, kjer sem delala kot varuška (au-pair). Svoj prosti čas pa namenim svojim prijateljem, kuhanju, peki in glasbi.

Kids, Students, Back To School, Boy, Girl, Children
slika (Pixabay)
This work is marked with CC0 1.0

UPORABA IKT DO SEDAJ

IKT tehnologijo uporabljam vsakodnevno, saj je šolanje brez uporabe te tehnologije praktično nemogoče. Za študijske namene največ uporabljam Microsoft PowerPoint, Zoom, Microsoft Excel in Microsoft Word, v svojem prostem času pa tudi YouTube, Messenger in Instagram. Večino teh programov sem uporabljala že kot osnovnošolka in kasneje kot srednješolka. V osnovni šoli sem se programe naučila uporabljati sama oz. s pomočjo z družinskih članov, saj so v šoli le redkokdaj posvetili čas učenju uporabe teh programov. Kasneje v srednji šoli, pa sem imela predmet informatika, kjer sem svoje znanje lahko nadgradila. Znanje pa sem nadgrajevala tudi skozi samostojno delo pri različnih predmetih, kjer je delo potekalo z pomočjo različnih programov.

POMEN TEHNOLOGIJE V BODOČEM POKLICU

Tehnologija ima pri poučevanju velik pomen, ki se skozi čas še povečuje. Menim, da mora biti vsak učitelj vešč v uporabi IKT tehnologije, saj mu to pomaga pri učiteljske poklicu. V današnjem času skoraj vsa komunikacija z starši in šolo poteka preko e-asistenta, e-pošte, arnesove spletne strani… Tudi vsakodnevna uporaba tehnologije pri pouku naredi pouk bolj zanimiv in razgiban, kjer lahko uporabljamo Kahoot, Mentimeter, interaktivno tablo.., z uporabo teh pa otroka pritegnemo k sodelovanju in razmišljanju. Učitelj pa potrebuje IKT tudi za lažje organiziranje pouka, kjer mu koristi znanje uporabe Microsoft Word, Microsoft PowerPoint in Microsoft Excel.

Student, Typing, Keyboard, Text, Woman, Startup
slika (Pixabay)
This work is marked with CC0 1.0

REFLEKSIJA DELA IN SAMOVREDNOTENJE

Pri tej projekti nalogi sem pridobila in nadgradila znanje o nekaj zelo uporabnih in vsakdanjih vrlin, kot so iskanje slikovnega gradiva, dodajanje ustrezne licence in pa dodajanje ustreznih povezav. Če bi imela več časa, bi tudi sama posnela kakšno fotografijo in jo vstavila v nalogo. Največ časa sem porabila za pisanje besedila, nekaj manj časa pa mi je vzelo slikovno gradivo, dodajanje povezav in dodajanje licenc. Mislim, da moje delo ustreza danim kriterijem, saj sama nisem opazila večjih napak. Zdi se mi, da mi bo to znanje v prihodnje zelo koristil, saj so to osnovne vrline, ki jih potrebuje vsak dober učitelj. Najbolj všeč mi je bilo iskanje in dodajanje slik, nekoliko manj všeč pa mi je bilo pisanje besedila. Mislim, da pri projektni nalogi ni potrebno ničesar spreminjati.

  • Avtor: 123
  • Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
  • Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
  • Predmet: Informacijske-komunikacijske tehnologije v izobraževanju
  • Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
  • Razredni pouk, 1. letnik
  • Datum: 25.6.2021
Licenca Creative Commons

To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost