Interaktivna multimedijska predstavitev

VARNOST NA SPLETU

Pri tej projektni nalogi sem izdelala interaktivno multimedijsko predstavitev z naslovom Varnost na spletu. Celotna predstavitev zajema 4 ključne točke, ki govorijo o varni uporabi interneta. Prva točka opisuje in se nanaša na varno uporabo gesel, druga govori o primernih in neprimernih slikah, ki jih objavljamo na internetu, pri tretji podtemi sem se dotaknila varnosti osebnih podatkov in uporabo le-teh na spletu, kot zadnja podtema pa je spletna kamera, katere nepravilna uporaba lahko vodi v številne zlorabe. V predstavitev sem vključila tudi svoje izdelke iz prejšnjih projektnih nalog, dodala zvočni posnetek ter drsnice, ki sem jih naredila v programu Microsoft PowerPoint. K vsaki podtemi sem v video vključila tudi interaktivne naloge, ki sem jih naredila s pomočjo programa h5p Interactive video.

To projektno nalogo sem naredila z namenom, da bi ozavestila čim več mladih o varni uporabi interneta. Moj namen je, da se naučijo, katere vsebine lahko objavljajo na splet, katere ne, da svojih osebnih podatkov ne zaupajo neznancem in jih ne vpisujejo po internetu, se naučijo sestaviti dobra in varna gesla ter pravilno ravnati s spletno kamero.

Varnost na spletu by Flavtica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOSTENJE

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? Pri izdelavi tega projekta sem se naučila uporabljati H5P Content, naložiti video v Arnes Video in stran tudi uporabljati ter spoznala nove informacije o varni rabi interneta, ki jih bom lahko uporabila v bodočem poklicu pri poučevanju otrok.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Mogoče bi spremenila interaktivne naloge, da bi bile nekoliko zahtevnejše.

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem porabila za snemanje zvočnega posnetka in samo oblikovanje videa, ker sem se pri govorjenju velikokrat zmotila, urejanje videa pa obsega precej dela in posledično tudi časa.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Zdi se mi, da sem zajela skoraj vse kriterije in v to projektno nalogo vložila veliko dela, zato menim, da sem svoje delo dobro opravila.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Zagotovo bom to pridobljeno znanje uporabljana tudi kot bodoča učiteljica, saj bom lahko kakšno zanimivo temo predstavila s takšnim interaktivnim videom, ali pa video uporabila za ponavljanje snovi.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najbolj všeč mi je bila izdelava interaktivnih nalog in ustvarjanje samega videa, medtem ko mi je bilo snemanje audio besedila in ustvarjanje PowerPointa manj všeč.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? Zdi se mi, da projekt zajema vse bistvene in poučne tehnike, s katerimi lahko v najkrajšem možnem času narediš zelo kakovosten interaktivni video, ki je v pomoč učencem, zato ne bi nič spremenila.

Viri, orodja, programi, aplikacije: Arnes Video, Microsoft PowerPoint, Apowersoft, Licence Chooser, Safe.si, Varnost na spletu.

Avtorica: Flavtica

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: IKT v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 27. 6. 2021

Varnost na spletu by Flavtica is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost