Interaktivna multimedijska predstavitev

Spodnji posnetek je namenjen otrokom predvsem druge in tretje triade, ki intenzivneje vstopajo v spletni svet. V posnetku je predstavljenih pet področij, s katerimi se srečujemo vsakodnevno in so ob nepremišljeni uporabi lahko zelo nevarna. Spregovorimo o varnih geslih, varovanju osebnih podatkov, spletnem nakupovanju, sporočanju trenutne lokacije ter seveda tudi o objavljanju fotografij. Prvi in najpomembnejši cilj je, da publika, torej otroci, začnejo intenzivneje razmišljati o stvari, ki jo želijo posredovati na splet. Pri tem so jim v pomoč nasveti in vprašanja s prosojnic. Če bodo vklopili svoje “brihtne bučke” in bodo svoja dejanja dobro presojali, bo njihovo spletno življenje postali zagotovo varnejše.

Vabljeni, da si ogledate spodnji video in se preizkusite v svojem znanju tudi sami. Morda pa splet le ni tako varen, kot ste misli.

Video by mala sončica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 

Za izdelavo prosojnic za video sem uporabila program Canva . Za izdelavo gifa sem uporabila GIFMaker. Pri izdelovanju videa sem uporabila program Shotcut. Interaktivni video pa sem ustvarila s pomočjo programa H5P.

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost