Infografika

Pri projektu Infografika sem izdelala plakat v povezavi z izbrano temo Varnost na spletu. Plakat sem izdelala s pomočjo programa Canva.

KONČNI IZDELEK

To delo je licencirano pod CC BY-NC-ND 4.0

POSTOPEK IZDELAVE

  1. Najprej sem v spletnem programu Canva izbrala izdelavo plakata, kjer so sem mi odprle različne podloge za ustvarjanje. V levo okence sem vpisala željeno temo (Online security), da so mi bile podane primerne podloge, kjer sem se za eno odločila.

To delo je licencirano pod CC BY-NC-ND 4.0

2. Nato sem vso prvotno besedilo zbrisala, saj sem želela napisati svojega. To sem storila s tipko na levem robu (Besedilo) in nato dodala naslov (Označeno z rumenim okvirjem). Izbrala sem tudi vrsto in velikost pisave.

To delo je licencirano pod CC BY-NC-ND 4.0

3. Za preostalo besedilo sem izbrala spodnji okenček (označen z rumeno na levem robu). Besedilo in okvirčke na plakatu sem premikala preprosto s pomočjo modrih okvirčkov, ki so označeni z rumeno puščico. Lahko sem jih prestavljala in spreminjala velikost.

To delo je licencirano pod CC BY-NC-ND 4.0

4.V četrtem koraku sem vstavila še slike. Na levem robu sem izbrala tipko Fotke in v zgornjo iskalno vrstico vpisala ključne besede, za hitrejše iskanje ustreznih fotografij. Pri tem sem bila pozorna, da sem izbrala tiste, ki niso imele krone (označena z rumenim okvirjem), saj so slednje plačljive.

To delo je licencirano pod CC BY-NC-ND 4.0

5. Nato sem rabila plakat le še ustrezno izvoziti. V desnem kotu je možnost Prenesi, kjer sem izbrala najprej možnost PDF in nato sem plakat izvozila še kot sliko.

To delo je licencirano pod CC BY-NC-ND 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE
V tem projektu sem se naučila podrobnejše izdelave plakata, da je ta pregleden in jedrnat. Pri tem sem podrobneje uporabljala program Canva, ki ga prej nisem poznala.
Časa za ustvarjanje sem imela dovolj in plakata ne bi spreminjala.
Zdi se mi, da sem se kriterijem dobro približala in se mi moje delo zdi solidno.
Znanje bom definitivno lahko uporabila pri delu v razredu, saj lahko s tem kreativno oblikujem različne plakate in naloge, ki so bolj zanimivi učencem.
Pri tem projektu, mi je bilo zelo zabavno oblikovati plakat, predvsem vstavljanje slik in ni nobene aktivnosti za katero bi lahko rekla, da mi ni bila ljuba.
Tovrsten projekt se mi zdi izjemno uporaben in primerno usmerjen za naš bodoči poklic.

To delo je licencirano pod CC BY-NC-ND 4.0

Avtorica: LanE

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: Informacijske-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Oddelek za razredni pouk, 1. letnik

Datum: 2.8.2021

Viri:
https://www.canva.com/sl_si/
https://chooser-beta.creativecommons.org/
https://safe.si/


(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost