Kreiram splet

PREDSTAVITEV

Pozdravljeni, sem študentka 1. letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Zelo rada delam z otroci in v veliko veselje mi je poslušanje glasbe, druženje s prijatelji in gledanje televizijskih serij.

IKT TEHNOLOGIJA V MOJEM DOSEDANJEM ŽIVLJENJU

Z IKT tehnologijo sem se do sedaj največ srečala v gimnaziji. Tam smo imeli predmet IKT. Pred gimnazijo sem z računalnikom in s tehnologijo imela velike težave, saj sem znala uporabljati le najbolj osnovne funkcije. Najbolj sem znala uporabljati telefon in funkcije na njem, saj sem ga največ uporabljam. Na njem poslušam glasbo na YouTube-u in uporabljam socialna omrežja kot, so Instagram in Facebook. V gimnaziji pa sem se naučila kako pravilno in najbolj učinkovito upravljati z Microsoft Word, Excel in PowerPoint. Naučila sem se tudi kako ustvariti kratke animacije. Nikoli pa nisem dobila podrobnega znanja o IKT tehnologiji in je tudi nisem znala dobro uporabljati.

IKT TEHNOLOGIJA V MOJEM BODOČEM POKLICU

V mojem bodočem poklicu učiteljice bo znanje in uporaba IKT tehnologije zelo pomembna. Čeprav se IKT tehnologije največkrat uporablja pri učencih v višjih razredih ali pri dijakih in študentih, se mi zdi zelo pomembno, da vključimo IKT tehnologijo tudi v pouk na razredni stopnji. Da bomo to dosegli, moramo najprej dobro izobraziti sedanje in bodoče učitelje razrednega pouka o uporabi IKT tehnologije pri pouku in s tem pridobiti digitalne kompetence. O digitalnih kompetencah učiteljev si lahko več preberete v tem članku. Z izobrazbo o IKT tehnologije in pridobitvijo digitalnih kompetenc, bi dosegli še bolj učinkovit, zanimiv in dinamičen pouk, kar bi bil veliko pripomoglo k izobraževanju in uspešnosti učencev.

Licence by Nikica is licensed under CC BY-ND 4.0

SAMOVREDNOTENJE

Naučila sem se veliko novih stvari, saj se nikoli nisem ukvarjala s takšnimi podobnimi stvarmi. Pred pisanjem sem bila zelo negotova, kako sploh začeti, vendar sem se skozi naučila toliko novih stvari, od pravilne uporabe licenc, do izdelave infografike. Na koncu lahko ponosno rečem, da se sedaj znam veliko bolje znajti na spletu. Najbolj pomembna stvar, ki sem se jo naučila, pa je uporaba licenc, saj jim nikoli nisem posvečala pozornosti in tudi nisem vedela, da so tako pomembne. Za zaključek lahko rečem, da sem zelo vesela koliko sem se naučila in sem tudi zadovoljna s svojo nalogo.

Avtorica: Nikica

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: Informacijske-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Oddelek za razredni pouk, 1. letnik, Pedagoška fakulteta

Datum: 5. 8. 2021

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost