Interaktivna multimedijska predstavitev

Pri tej projektni nalogi sem ustvarila interaktivno multimedijsko predstavitev na temo varnost na spletu. V predstavitvi je predstavljenih 5 nasvetov za varno rabo spleta, vključene pa so tudi interaktivne naloge za utrjevanje znanja.

Multimedijska predstavitev je namenjena tako učiteljem kot učencem in tudi vsem ostalim, saj je pomembno ozaveščanje o nevarnostih na spletu, ki nam predstavljajo vsakodnevne težave. Cilj te projektne naloge je, da se na zanimiv in interaktiven način poda zavedanje kakšne nevarnosti nas lahko doletijo na spletu in na kaj moramo biti še posebej pozorni oz. kako lahko ukrepamo, da se zaščitimo pred raznimi zlorabami podatkov, vdori itd. Zaradi tega se mi zdi, da je predstavitev lahko namenjena tako otrokom kot odraslim.

Varnost na spletu by JT is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Zvočna podlaga by JT is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Za izdelavo te projektne naloge, sem uporabila več programov. Kot prvo, sem v PowerPoint-u naredila predstavitev, nato sem s programom Audacity posnela zvočni posnetek, s programom GIF-maker pa sem ustvarila animacijo. V predstavitev na PowerPointu sem vključila tudi svoje slike – vektorska in rastrska grafika. Predstavitev in zvočni posnetek sem združila v programu Shotcut in dobila videoposnetek, ki sem ga nato naložila na spletni portal Arnes Video in mu z orodjem H5P v razrednem IKT dodala še interaktivne naloge.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Pri izdelavi te projektne naloge sem se naučila kar nekaj novih stvari. Naučila sem se uporabljati program Audacity, v katerem sem posnela zvok kitare in program Shotcut, v katerem sem po končani predstavitvi in obdelavi zvočnega posnetka te dve dejavnosti združila in uredila. Poleg tega sem se naučila naložiti video na spletni portal Arnes Video in urejati video z orodjem H5P (dodajati interaktivne naloge) v razrednem IKT. Če bi imela več časa, bi verjetno predstavitvi dodala še kak video za popestritev, ampak mislim, da sem projektu namenila dovolj časa, saj je ustvarjanje celotnega projekta trajalo kar nekaj časa. Največ časa sem posvetila delanju predstavitve na PowerPoint-u, zaradi vstavljanja slik, dodajanja licenc, urejanja besedila in same postavitve vseh elementov.

S svojim končnim izdelkom sem kar zadovoljna, saj sem mu namenila precej veliko časa, ampak mi je kljub temu bilo ustvarjanje zanimivo, saj sem se med drugim naučila uporabljati nove programe. Zdi se mi, da izdelek ustreza vsem kriterijem, saj sem vključila vse zahtevane elemente in se potrudila, da je predstavitev zanimiva in poučna.

Svoje pridobljeno znanje bom uporabljala v nadaljnjem študiju, bodočem poklicu in tudi za osebne zadeve, saj mi bo montiranje videov zagotovo prišlo prav. Zadovoljna sem, da sem se naučila uporabljati vse te programe in to znanje mi bo olajšalo delo pri izdelovanju kreativnih izdelkov (snemanju in urejanju zvočnih posnetkov, montiranju videov, izdelovanju animacij itd.).

Pri projektu ne bi izpostavila ničesar kar mi ne bi bilo všeč, ker mi je izdelovanje vsakega elementa posebej bilo zelo zanimivo. Najljubše pa mi je bilo ustvarjanje interaktivnih nalog z orodjem H5P. V celoti gledano, mi je projektna naloga bila dobro zastavljena in navodila so bila jasno predstavljena, zato pri definiciji projekta ne bi nič spremenila.

VIRI:

safe.si

MOST (MOOC) – Varna raba interneta in naprav: https://www.arnes.si/storitve/varnost/most-v/

https://otroski.rtvslo.si/infodrom/prispevek/4719

Avtorica: JT

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Žerovnik

Predmet: informacijske in komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani

Oddelek za razredni pouk, 1. letnik

Datum: 17. 8. 2021

Varnost na spletu by JT is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost