INTERAKTIVNA MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Izdelala sem interaktivno multimedijsko predstavitev na temo Varnost na spletu. Pri izdelovanju te sem uporabljala PowerPoint, Inkscape, Audacity in Shotcut . Uporabila sem tudi spletno stran Pixabay za slike in za glasbo. Pri podatkih za na PowerPoint pa sem si pomagala s spletno stranjo Safe.si.

Najprej sem naredila predstavitev v Microsoft programu PowerPoint. V tej PowerPoint predstavitvi, pa sem uporabila tudi slike iz spletne strani Pixabay in slike, ki sem jih sama izdelala v programu Inkscape. Uporabila sem tudi gif animacijo, ki sem jo naredila na speletni strani GIFMaker. PowerPoint predstavitev sem nato izvozila kot video. V programu Audacity sem posnela uvod v video. V naslednjem koraku sem uporabila program Shotcut. V program sem uvozila video, posnetek zvoka in glasbo, ki sem jo naložila iz spletne strani Pixabay. V programu Shotcut, sem nato uredila video tako, da so se glasba in video in uvod ujemali in izrezala nekatere dele. Video sem izvozila kot mp4 datoteko. Video sem nato objavila na Arnes video. Nato pa sem z h5p izdelala interaktiven video, katerega sem v Arnes splet izvozila s shortcode.

Ta interaktivna multimedijska predstavitev je namenjena vsem, ki se hočejo naučiti o varnosti na spletu.

varnost na spletu by Nikica is licensed under CC BY-NC 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tej nalogi sem se veliko naučila, saj sem veliko stvari o urejanju videoposnetkov in o izdelovanju interaktivne multimedijske predstavitve že pozabila. Če bi imela malo več časa in malo več znanja, bi poskušala video narediti še bolj zanimiv in vizualno še boljši. Moja interaktivna multimedijska predstavitev vsebuje vse potrebne elemente (zvok, gif in slika), zato menim da je po kriterijih ustrezna, vendar bi bila lahko še vedno boljša, še posebno ko pride do urejanja videoposnetka. Pri tej nalogi sem imela kar nekaj težav in mi je tudi največ časa vzela. Svoje znanje bo poskušala še nadgraditi in v prihodnosti, ko bom učiteljica ga še boljše uporabiti in izdelati še boljšo interaktivno multimedijsko predstavitev.

  • Avtor: Nikica
  • Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
  • Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
  • Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju
  • Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
  • Razredni pouk, 1. letnik
  • Datum: 18. 8. 2021

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost