Interaktivna multimedijska predstavitev

Tema, ki sem jo uporabila pri moji projektni nalogi je varnost na spletu. Za interaktivno multimedijsko predstavitev sem uporabila Powerpoint in Arnes.

V videu sem želela predstaviti, kaj je spletna varnost in kako lahko ostanemo varni na spletu. Za glasbeno podlago sem uporabila glasbo, naloženo iz Pixbaya.

Za dodatne informacije sem uporabila Wikipedio in spletno stran o varnosti na spletu.

V Powerpointu sem naredila predstavitev in jo shranila v mp4 formatu. Videu sem dodala tudi zvočno podlago. Uporabila sem Windows urejevalnik videov, in na Powerpoint predstavitev dodala zvočno podlago. Video sem naložila na Arnes in nato dodala interaktivne naloge v H5P Content možnosti na spletni strani Razredni IKT.

Video: Priznanje avtorstva-Brez predelav (CC BY-ND)

Glasbena podlaga: Music by Lesfm from Pixabay

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Pri izdelavi interaktivnega videoposnetka sem se marsikaj naučila. S tovrstnim delom sem se srečala prvič. Postopek mi je bil zelo zanimiv. Sestavljanje nalog je bila ena izmed novih stvari, ki sem si jih naučila.

Če bi imela več časa, bi v predstavitev dodala več informacij na dano tematiko. Dodala bi tudi kakšen zvočni posnetek in še kakšno interaktivno nalogo več.

Največ sem se posvetila iskanju informacij o dani tematiki. Čeprav se mi zdi, da o tem marsikaj vem, sem ob iskanju novih zanimivosti veliko novega naučila.

Ker mi je zmanjkalo časa, vem, da bi lahko marsikaj več dodala, popravila,.. Vseeno sem poskusila slediti kriterijem in dodati ustrezno količino novih informacij.

Tovrstno delo in oblikovanje interaktivnih vieoposnetkov mi bo v prihodnosti zelo koristilo. Predvidevam, da pri samem delu, podajanju interaktivnih vaj učencem ali pa pri ponavljanju nove snovi. Verjamem, da bi bilo učencem tovrsten način delo zelo zanimiv.

Izdelava interaktivne multimedijske predstavitve mi je bila zelo všeč, saj je vsebovala različne oblike predstavitve informacij. Uživala sem v sestavljanju nalog. Malo manj mi je bilo všeč sestavljanje Powerpointa, saj nisem bila povsem prepričana, ali mi bo končna naloga dovolj zanimiva.

Svoji projektni nlogi bi lahko dodala več zvočnih posnetkov ter interaktivnih nalog. Vem, da bi bila lahko daljša, ampak sem se vseeno poskusila potruditi po najboljših močeh.

Avtorica: CHES

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 18. 8. 2021

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost