Malo več o Hani…

Avtorica: Hana Jazbec

Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Študij: Študij: 1. letnik Oddelka za razredni pouk, Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

Študijsko leto: 2021/22

Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Datum nastanka: 8. marec 2022

Pozdravljeni! To je moja prva spletna objava. Naj povem malo več o sebi. Sem Hana Jazbec, študentka 1. letnika smeri razredni pouk na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Prihajam iz male vasi na Kozjanskem. Zelo rada imam glasbo. Pojem že odkar se spomnim, trentno pa aktivno pojem v dveh pevskih zborih. Igrala sem tudi klavirsko harmoniko, sedaj pa se počasi učim igrati tudi klavir. Svoj poklic sem izbrala že zelo hitro, saj sem vedno oboževala otroke, zato mi je poklic učiteljice pisan na kožo. V prostem času rada berem, raziskujem nove kraje in se družim z mojimi prijatelji.

Malo več o Hani… by Hana Jazbec is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 target=_blank

Zakaj sem do zdaj uporobljala IKT tehnologijo

Do sedaj sem IKT tehnologojo uporabljala predvsem za pogovore s prijatelji, brskanje po spletu in kreiranje predstavitev ter seminarskih nalog. Velikokrat ko se želim sprostiti vzamem v roke telefon in si pogledam kakšen video na različnih socialnih imrežjih ali pa kaj napišem prijateljem in se tako zamotim za nekaj časa. Že v osnovni šoli sem imela veliko stika z različno IKT tehnologijo, zato sem le to navajena uporabljati. Velikokrat po spletu iščem tudi kakšne informacije o temi, ki me zanima in vem, da moram dobro presoditi kateri viri so zanesljivi, in kateri ne. Ob večerih pa si na računalniku ogledam tudi kakšen film ali serijo po moji izbiri.

Pomen IKT tehnologije v bodočem poklicu

Zelo dobro se zavedam, da je IKT tehnologija vedno večji del naših življenj. Prav zato moramo mladi poznati njene prednosti in tudi slabosti. V bodočem poklicu si najprej želim otroke naučiti, kako varno brskati po spletu in objavljati na socialnih omrežjih. Seveda pa mi bo znanje na tem področju prav prišlo tudi pri pisanju priprav za učne ure in pri uporabi eAsistenta. Prav tako, pa bom s pomočjo tehnologije otrokom lažje predstavila njim neznane in nove pojme, ki jih še ne razumejo, kar bo njim popestrilo učenje, meni pa olajšalo razlago.

Refleksija in samovrednotenje

V tem projektu sem se naučila kako ustvariti in oblikovati objavo, saj še nikoli prej tega nisem počela. Svojo prvo objavo bi lahko izboljšala s tem, da bi dodala še kakšno sliko ali pa kakšna zanimiva dejstav o sebi. Največ časa sem porabila za pisanje drugega in tretjega odstavka, saj sem mogla zelo dobro razmisliti o tem, kaj želim napisati. Zdi se mi, da sem nalogo korektno opravila in dosledno upoštevala navodila, ki so nam bila podana. Pridobljeno znanje bom zagotovo lahko uporabila tekom študija, saj bom tako lahko sodelovala v rapravah študentov na spletu in ustvarjala svoje objave, prav tako pa bom to lahko uporabila tudi kasneje v življenju. Pri tem projektu mi je bilo zelo všeč, da smo lahko opisali samega sebe na zanimiv način, saj tako veliko novega izvemo tudi o svojih sošolcih. Ne bi rekla, da mi pri tem projektu kaj ni bilo všeč, saj so bila navodila zelo natačna, prav tako pa je bila profesorica vseskozi dosegljiva za naša vprašanja. Veselim se naslednjih projektov in nadaljnjega spoznavanja IKT.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost