Nekaj o Špeli

“Živeti, ne zgolj obstajati!”

Sem Špela Konda in prihajam iz Celja. Kako bi me opisali bližnji? Nekoč je prijatelj dejal: “Tebe prej slišim, šele potem vidim.” Najbližji me poznajo kot radoživo, pozitivno, glasno in veselo dekle, ki s svojimi komentarji venomer poskrbi za dozo smeha. Pri “rosnih” 19-ih letih imam že kar nekaj izkušenj na pedagoškem področju, pridobljenih z opravljanjem prostovoljnega dela v organizacijah in zavodih. Navdihuje me predvsem delo z otroki s posebnimi potrebami.

Poleg prostovoljstva se v prostem času (če ga imam) rada podam na izlete oziroma potovanja, se povzpnem na kakšen hrib, ali pa odigram kakšen šport z žogo. V preteklosti sem vrsto let trenirala rokomet in dvoranski nogomet. Med poletjem pa me najdete na različnih socialnih letovanjih in taborih za otroke v vlogi vzgojiteljice. Letošnje poletje bo še ekstra pestro, saj junija dobim tudi novega člana družine – bratca.

Kako uporabljam IKT tehnologijo

Vesela sem, da sem imela otroštvo, kjer IKT tehnologija (računalniki, telefoni) še ni predstavljala tolikšen del našega življenja. Svoj računalnik sem dobila dokaj pozno; mislim, da okoli 9. razreda. Vendar pa si dandanes življenja brez tehnologije skorajda ne moremo predstavljati. V vsakdanjem življenju IKT tehnologijo uporabljam za komuniciranje z družino in prijatelji, gledanje različni filmov in serij ter predvsem za študijske obveznosti. Velik del uporabe predstavljajo tudi socialna omrežja.

Pomen IKT v mojem bodočem poklicu

Obvladovanje IKT-ja je v času hitrega tehnološkega razvoja ključnega pomena. V šoli skorajda ni več otroka, ki mu tehnologija ne bi ležala na dosegu roke. Včasih jo celo obvladajo bolje kot starejši. Prav tako mi je všeč, da lahko s pomočjo tehnologije na ustvarjalne načine in preko različnih virov otrokom predstavimo snov. Ta način dela je mnogokrat hitrejši, učinkovitejši in ekološko bolj prijazen kot staromodni način dela s papirjem.

Sama si želim poglobiti znanje IKT-ja, saj mi ne bo prišel prav le na poklicni poti, pač pa v vsakdanjem življenju.

Delo na počitniškem taboru Zveze Sonček © 2019 by Špela Konda is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

  • Pri projektu sem se naučila, kako se na kratek, a hkrati zanimiv način predstaviti na spletu oziroma vsem obiskovalcem objave. Glede na to, da sem samo predstavitev objavila že na začetku semestra, sem se v vmesnem času naučila, kako ustrezno oblikovati licence za slike. Objavo sem tako kasneje za namen projektne naloge tudi posodobila.
  • Če bi imela več časa, bi se morda poskusila predstaviti na bolj interaktivni način, s pomočjo plakata, infografike ali kakšne animacije.
  • Največ časa sem namenila razmisleku o lastni uporabi IKT tehnologije in kako le-to želim uporabljati kasneje na poklicni poti. Hkrati pa sem kritično razmišljala tudi o sami zdravi meji uporabe IKT tehnologije.
  • Menim, da je moje delo ustrezno in se sklada s kriteriji ocenjevanja.
  • Na svoji poklicni poti bom podobne projekte lahko uporabila pri seznanjanju z učenci na začetku šolskega leta. Mislim, da je takšen način predstavitve zelo ustvarjalen in tudi zanimiv za učence, ki bi se lahko preizkusili tudi sami v takem načinu predstavljanja samih sebe.
  • Najljubše bi je bilo ustvarjanje same predstavitve sebe kot osebe. Zanimivo je razmišljati o samemu sebi in kako se želiš predstaviti ostalim.
  • Pri samem projektu ne bi spremenila ničesar, saj je sam po sebi že dobro načrtovan.

Avtorica: Špela Konda

Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Razredni pouk, 1. letnik, IKT

Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

Datum: 3. 6. 2022

Projektna naloga – Kreiram splet © 2022 by Špela Konda is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost