Kreiram splet – 1. projektna naloga

Pozdravljeni! Sem Lara Kompan, študentka 1. letnika Razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Za ta študij sem se odločila, saj me delo z otroci veseli in jim želim prenesti znanje na čim bolj zanimiv in zabaven način. Poleg faksa tudi delam kot animatorka, torej sem večino časa obdana z otroci. Prav tako pa imam tudi zelo rada živali. Doma imamo 2 psa z imeni Bina in Shaggy.

Kuža © 2022 by Lara Kompan is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Uporaba IKT tehnologije

IKT tehnologija me spremlja že od malih nog. Najprej oziroma v večji meri sem se z IKT tehnologijo srečala v osnovni šoli, ko smo z razredom gledali videoposnetke na Youtube. Prav tako sem se v osnovni šoli seznanila z uporabo Microsoft Word in Microsoft PowerPoint, saj smo jih potrebovali pri predstavitvah in pa pri pisanju seminarskih nalog. V srednji šoli sem zaradi dela na daljavo spoznala še Microsoft Teams in Zoom. Ta programa sta nam omogočila komunikacijo z učitelji kar iz naše sobe.

IKT tehnologija v mojem bodočem poklicu

Uporaba IKT tehnologije bo v mojem bodočem poklicu učiteljice nujno potrebna, saj bom lahko otrokom na lažji, zabaven ter zanimiv načim predajala učno vsebino. Zdi pa se mi pomembno, da razumemo in znamo uporabljat IKT tehnologijo bolje od otrok, saj jih lahko na ta način tudi “zaščitimo” pred nevarnostmi, ki se lahko pojavijo. Zaradi hitrega razvoja IKT tehnologije se mi zdijo smiselna tudi razna izobraževanja, da smo lahko vedno v stiku z novostmi.

Refleksija

Projektna naloga mi je bila zanimiva, saj sem lahko bolje spoznala uporabnost IKT tehnologije. Prav tako se mi zdi pomembno, da sem znova ponovila pravilnega urejanja licenc, saj sem že pozabila kako se to počne. Najbolj zanimivo mi je bilo pisati o moji uporabi IKT tehnologije, saj nikoli nisem pomislila kdaj pravzaprav sem se seznanila z njo. Želim si, da bom IKT tehnologijo v bodoči poklic vpeljala na otrokom prijazen in zanimiv način.

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost