Kreiram splet

Sem Ema Uljan in sem študentka prvega letnika razrednega pouka pedagoške fakultete Ljubljana, obiskujem pa prvi letnik. Od vedno vem, da bom nekoč učiteljica. Obožujem delo z otroki. Tudi na praksi, ki smo jo imeli organizirano s strani šole, se je moja želja po temu, da bi bila rada učiteljica, samo še potrdila.

Učencem želim zagotoviti čim bolj kakovostno znanje in menim, da to lahko dosežem tudi z uporabo IKT tehnologije. V pouk si želim vključevati čim več interaktivnih nalog, da učenci ostanejo skoncentrirani, za to bi na primer uporabila Mentimeter. Ker pa je pomembno tudi, da skrbimo za naravo bi uporabila tudi aplikacijo Kahoot, da bi bilo manj printanja učnih listov. Otroci se tako rekoč že rodijo s tehnologijo in pomembno je, da jim kot učiteljica usmerim v pravilno, poučno in varno rabo le-te. Menim, da ima IKT tehnologija že sedaj veliko vlogo v šolstvu, a bo vsako leto pomen te le še rastel.

Po mojem mnenju se je vsak od nas že srečal z IKT tehnologijo. Jaz osebno jo uporabljam ko potrebujem kakšno informacijo za šolo, ali pa recimo da izvem, kje je najbližja bencinska črpalka. Za šolo uporabljam predvsem programe Microsoft Word, Microsoft PowerPoint in Zoom. Imam pa tudi socialna omrežja kot sta Instagram in Facebook. Uporabljam jih za komunikacijo in zabavo s prijatelji. Za šolo uporabljam predvsem programe Microsoft Word, Microsoft PowerPoint in Zoom.

Microsoft Word by Ema is licensed under CC BY-SA 4.0

Pri tem projektu sem se naučila kako se objavo ustrezno označi s kategorijami in oznakami ter kako se slikovno gradivo označi z licenco, kar bom od znaj naprej delala bolj dosledno. Največ časa sem posvetila vstavljanju povezav (linkov), saj tega do zdaj nisem delala na tak način. Na svoji poklicni poti bom pridobljeno znanje lahko s pridom izkoriščala pri prav vseh predmetih, ki jih bom poučevala, saj menim, da bo tehnologije v šolstvu vedno več. Pri projektu mi je bilo najbolj všeč, da smo morali novo znanje povezati z našim bodočim poklicem, kar je nalogo osmislilo in imela sem občutek, da bom to znanje v prihodnosti potrebovala.

Glede na to, da sem kriterijem sledila celoten čas pisanja in izdelovanja projekta menim, da sem nalogo dobro opravila. Seveda pa sem to delala prvič in obstajajo mesta za izboljšave, na primer estetska stran.

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost