INTERAKTIVNA MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

UVOD

Pri tej projektni nalogi z naslovom Interaktivna multimedijska predstavitev sem ustvarila interaktivni videoposnetek na temo varnost na spletu. Najprej sem ustvarila PowerPoint predstavitev, kamor sem zapisala vsebino s pomočjo spletne strani Safe.si. To predstavitev sem potem spremenila v videoposnetek in kasneje s pomočjo funkcije “h5p Interactive video” dodala še štiri različne naloge, ki se navezujejo na vsebino videoposnetka.

V svojo video predstavitev sem vključila tudi nekaj svojih lastnih rastrskih slik (PhotoScape X) in eno lastno vektorsko sliko s pomočjo Inkscape programa. Dodala sem tudi stop motion animacijo, ki sem jo izdelala GIF maker in nekaj nalepk iz programa PowerPoint. Na koncu sem dodala tudi mojo infografiko na to temo (Canva). Predstavitev sem popestrila z zvokom, ki sem ga posnela na Audacity, kjer sem tudi odstranila vse šume. Za glasbeno podlago pa sem uporabila glasbo, naloženo iz Pixbaya. Video sem na koncu naložila tudi na Arnes video.

OPIS

Predstavljena vsebina v multimedijski predstavitvi je namenjena učenju in spoznavanju koristnih nasvetov o zaščiti in ohranitvi zasebnosti na spletu.

Vsebinsko se nanaša na temo varnost na spletu. V tej predstavitvi so podani nasveti, kako zavarovati naprave, sebe in druge. Opozarja tudi otroke in starše na spletne nevarnosti ter kako se jim izogniti. Ta tema je zelo pomembna za vse, predvsem otroke, starše in učitelje; da znajo naučiti otroke o varni uporabi tehnologije, s katero otroci rastejo.

Cilj je predvsem v tem, da bodo predvsem otroci znali varno uporabljati in zaščititi svoje naprave in da bodo znali spretno reševati spletne nevarnosti, viruse, spletne prevare, ki jih je vedno več. Otroci že zelo mladi posegajo po družabnih omrežjih, kjer je tudi veliko nevarnosti, na katere jih je potrebno opozoriti, jih zaščititi.

Nasveti za varno na spletu by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Glasbena podlaga: Pixabay, CC0, avtorja lemonmusicstudio

REFLEKSIJA DELA IN SAMOVREDNOTENJE

  • Naučila sem se veliko novega in povezala skupaj v celoto vso pridobljeno znanje pri predmetu. Pri tem projektu pa sem predvsem spoznala uporabo h5p Course presentation oziroma h5p Interactive video. Na ta način lahko v predstavitev vključimo tudi različne interaktivne naloge.
  • Če bi imela več časa, ne bi spremenila ničesar, saj sem projektni nalogi posvetila veliko in dovolj časa. S končnim izdelkom sem zadovoljna.
  • Največ časa sem posvetila izdelavi video predstavitve z vsebino ter dodajanju interaktivnih nalog, ker sem to počela prvič.
  • Glede na dan kriterij ocenjevanja svoj končan projekt ocenjujem kot odlično, saj sem vključila vse zahtevane enote in multimedijska predstavitev je res obogatena s slikam, vsebino in nalogami. V objavo sem dodala tudi ustrezne licence, oznake, kategorije itd.
  • To pridobljeno znanje bom lahko uporabila tekom pedagoškega študija in seveda tudi na svoji poklicni poti, sploh na primer za delo na daljavo ali ponovitev določene snovi, da z dodanimi nalogami preverimo pridobljeno znanje. Super ideja tudi za domačo nalogo, da si otroci predvajajo video predstavitev in sproti rešujejo dodane naloge na to temo.
  • Pri projektu mi je bilo najljubše dodajanje interaktivnih nalog v predstavitev, saj se rada učim novih stvari. Najmanj pa morda načrtovanje in pisanje vsebine o varnosti na spletu na PowerPoint.
  • V definiciji projekta, da bi bil boljši ne bi spremenila ničesar, saj je zelo poučen in z njim ponovimo in sestavimo vso znanje, ki smo ga že prejeli. Kot nekakšna zaključena celota vseh prejšnjih projektov.

Avtor: Nika Gabrijel

Mentorica: dr. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: Informacijske-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Oddelek za razredni pouk, 1. letnik                  

Datum: 26. 4. 2022

Licenca:

Interaktivna multimedijska pedstavitev by Nika Gabrijel is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Nikolina

Nikolina

Kmalu bom učiteljica.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost