INTERAKTIVNA MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Namen interaktivne predstavitve je ozavestiti otroke, ki šele vstopajo na splet o tem, kakšno je varno geslo in katere podatke je bolje, če jih na splet ne objavljajo. Najprej sem dodala kratek opis podatkov, ki jih je bolje zadržati zase in zraven obdelano sliko, na katero sem napisala nekaj opozoril. Na naslednji drsnici je prva naloga, ki preverja, ali so si zapomnili vsebino prebranega. Njihovo znanje se preverja s trditvami, ki jim morajo določiti ali so pravilne ali ne. Svoje odgovore lahko sproti preverijo. Naslednja naloga se navezuje na varno geslo. Učenec mora izbrati pravilen odgovor. Ko odgovori, se prikaže naslednje vprašanje. Pri tretji nalogi mora učenec razvrstiti besede na prava mesta. Za konec pa še priporočilo za uporabo spleta v obliki animacije in zaključek v obliki avdio posnetka.

Refleksija

Interaktivna multimedijska predstavitev mi ni blizu, vendar menim, da je za učitelje in učence zelo koristna. Učitelj jo lahko uporabi kot učni pripomoček, za ponovitev snovi, učencem pa je zanimivo reševati naloge.

Mislim, da nisem izbirala najbolj kompleksnih elementov, vendar sem imela z izdelavo predstavitve kar nekaj težav in sem se na koncu odločila, da uporabim manj zahtevne in te čim bolj kakovostno umestim v predstavitev. Največ časa sem posvetila izdelovanju nalog in iskanju vsebine za njih. Če bi imela več časa, bi se zagotovo bolj posvetila kompleksnejšim elementom.

Avtorica: Katarina Derlink

Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Razredni pouk, 1. letnik, IKT

Pedagoška fakulteta Univerza v Ljubljani

Datum: 16. 6. 2022

Interaktivna multimedijska predstavitev by Katarina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

VIRI

Za izdelavo predstavitve sem uporabila H5P Content – oblikovanje interaktivne multimedijske predstavitve. Pri tem sem si pomagala s spletno stranjo Safe.si in s programom Audacity. Za izdelavo animacije pa sem uporabila GIFMaker.

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost