Interaktivna multimedijska predstavitev

Varnost na internetu by Nika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Opis vsebine

Namen predstavitve je seznaniti otroke o varni rabi interneta. Dandanes vse več mlajših otrok uporablja splet. Ciljna skupina v osnovi so učenci, lahko pa je tudi katerikoli uporabnik spleta, ki bi rad izvedel nekaj o spletni varnosti. V predstavitvi sem želela predstaviti nekaj nasvetov, kako bo raba spleta za otroke čim varnejša (npr. kakšna so varna gesla, da nikoli ne delijo svojih osebnih podatkov). Predstavitev je sestavljena iz dveh delov in sicer teoretičnega dela in interaktivnih nalog. Namen nalog je, da uporabniki preverijo svoje znanje in izvejo nekaj zanimivih dejstev (npr. najbolj pogosto uporabljeno geslo v letu 2022). Za interaktivne naloge sem izbrala naloge kot so drži/ne drži, naloge pri kateri je pravilen le en odgovor in tip naloge drag and drop. Za teoretični del sem izhajala iz spletne strani safe.si.

Pri predstavitvi sem uporabila programe Canva, PhotoScape x ter Inkscape. S programom Canva sem izdelala animacije. S pomočjo PhotoScape x sem uredila lastno sliko. S pomočjo Inkscape pa sem izdelala vektorsko grafiko, ki sem jo uporabila pri interaktivni predstavitvi.

Refleksija

Pri tej projektni nalogi sem se prvič srečala s tako obliko dela. Ta oblika dela se mi je zdela zanimiva, vendar sem zanjo porabila kar nekaj časa. Zdi pa se mi tudi uporabna za poučevanje, tako je pouk lahko zanimivejši. K predstavitvi pa lahko dodajamo tudi videoposnetke, da je razlaga še bolj razumljiva. Naučila sem se kako v predstavitev dodajati razne interaktivne naloge. Če bi imela več časa bi v predstavitev vključila več interaktivnih nalog. Največ časa sem se posvetila prav dodajanju interaktivnih nalog v predstavitev, saj sem prvič uporabljala HP5 Content. Ker je bila omejena možnost izbire oblike pisave majhna, sem predstavitev najprej oblikovala v programu PowerPoint in jo kasneje prenesla v predstavitev. Pri sami izdelavi je bila pisava in oblika enaka kot v ppt, pri objavi pa se je oblika spremenila. Imela sem veliko dela, da sem besedilo znova uredila. Dodala sem interaktivne naloge. S projektno nalogo sem zadovoljna in menim, da sem sledila navodilom. Pri izdelovanju predstavitve mi je bilo najbolj všeč, da obstaja velik nabor različnih interaktivnih nalog med katerim sem lahko izbirala. Nekaj težav mi je povzročala preobremenjenost sistema, saj mi je pri shranjevanju naloge javljalo napako, da je sistem preobremenjen in trenutno ne dostopen.

Ime in priimek avtorja: Nika Pija Tevž

Ime in priimek mentorjev: asist. Alenka Žerovnik, doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

Študijska smer, predmet in letnik študija: Razredni pouk, IKT, 1. letnik

Pripadnost univerzi in članici: Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

Datum nastanka: 25.6.2022

Licenca:

3. projektna naloga by Nika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

viri

  • slike sem obdelala z PhotoScape x
  • animacije sem naredila s Canva
  • slike sem dobila na pixabay (https://pixabay.com/vectors/laptop-error-web-warning-text-5906264/)
  • safe.si Varnost na spletu. https://safe.si/nasveti/moja-identiteta-in-zasebnost/varna-gesla
(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost