KREIRAM SPLET

Pozdravljeni! Sem Lara, prihajam iz okolice Celja in sem študentka razrednega pouka Pedagoške fakultete v Ljubljani. Za študij na tej fakulteti sem se odločila, ker že od nekdaj obožujem delo z otroki. Prav tako imam zelo rada glasbo, ki se zelo povezuje z mojim bodočim poklicem, zato se opravljanja tega zelo vselim. V prostem času se občasno ukvarjam s fotografijo, zato spodaj prilagam eno mojih najljubših fotografij.

jesen by Lara is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Moja uporaba IKT tehnologije do sedaj

Z IKT tehnologijo se srečujem vsakodnevno. Pogosto uporabljam različna socialna omrežja, kot so Instagram, Snapchat, Pinterest ipd. Preko teh komuniciram s prijatelji, spremljam novosti in dobivam najrazličnejše ideje. Prav tako občasno v prostem času pogledam kakšno video vsebino na Youtubu ali Netflixu.

IKT tehnologija mi dosti pomaga v vsakdanjem življenju. Za lažjo organizacijo dela uporabljam aplikacijo Calendar. Za prevoze po mestu uporabljam aplikaciji BicikeLJ ter Ljubljana Bus. Za uradnejše komuniciranje uporabljam Gmail.

Pogosto za šolsko delo uporabljam Word, PowerPoint, Canvo ter Google Docs. V času šole na daljavo pa prav tako Zoom, Microsoft Teams, Google Meet.

Ker se v prostem času rada ukvarjam s fotografijo, pogosto za urejanje teh uporabljam Photoshop in Lightroom ter iCloud in Google Photos za shranjevanje. Občasno uredim tudi kakšen video in sicer v programu Power Director.

Največ IKT tehnologije sem se naučila uporabljat sama. Prvič pa sem se z njo srečala v osnovni šoli, ko smo pri računalniškem krožku spoznali osnove le te.

Pomen IKT tehnologije v mojem bodočem poklicu

Za moj bodoči poklic se mi zdi znanje o uporabi IKT tehnologije zelo pomembno, saj lahko danes le tako dobro opravljaš svoje delo. Z uporabo različnih aplikacij si lahko učitelj popestri učne ure in učencem omogoči dostop do sodobnih učnih pripomočkov. Snov lahko z inovativnimi idejami predstavi na najrazličnejše načine ter tako pomaga učencem pri zapolnitvi in razumevanju le te. Prav tako mora učitelj obvladati osnove maila, easistenta in podobnih aplikacij, ki mu pomagajo pri njegovem delu, saj preko njih komunicira s starši, sodelavci, vodi dnevnik, ureja učne načrte itd.

Refleksija in samovrednotenje

V tem projektu sem se naučila izdelovanja licenc in pomen le teh za varno objavljanje na spletu. Če bi imela več časa bi dodala še kakšno fotografijo več, saj rada fotografiram in urejam fotografije. Največ časa sem posvetila pisanju moje dosedanje uporabe IKT tehnologije, saj jo uporabljam zelo pogosto in je bilo težko vse strniti v krajši sestavek. Menim, da sem delo opravila dobro, saj sem upoštevala navodila in se pri nalogi potrudila. Pridobljeno znanje mi bo zagotovo koristilo na moji študijski poti ter kasneje na poklicni, saj je znanje o IKT tehnologiji vedno bolj pomembo in si življenje brez tega težko predstavljamo. Najljubša mi je bila obdelava fotografije, saj to zelo rada počnem. Najmanj sem uživala v dodajanju oznak in kategorij. Pri projektu ne bi spremenila ničesar, saj se mi zdi zelo koristen in poučen.

AVTORICA: Lara

MENTORICA: asist. dr. Alenka Žerovnik

NOSILKA PREDMETA: doc. dr. Irena Nančovska-Šerbec

ŠTUDIJSKA SMER, PREDMET, LETNIK: razredni pouk, informacijo-komunikacijske tehnologije v izobraževanju, 1.letnik

UNIVERZA IN ČLANICA: Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

DATUM: 15. 8. 2022

LICENCA

kreiram splet by Lara is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost