2. SLIKOVNO GRADIVO Z UPORABO RASTRSKE IN VEKTORSKE GRAFIKE

V sklopu izbrane teme Varnost na spletu sem zajela in obdelala dve fotografiji v programu PhotoScape X ter izdelala vektorsko grafiko v programu Inkscape. Izdelke sem nato uporabila v interaktivni multimedijski predstavitvi.

 

RASTRSKA GRAFIKA

Prva fotografija pred obdelavo

Prenosnik 1

Prenosnik 1 © 2022 by Zmajček is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Prva fotografija po obdelavi

Prenosnik 2

Prenosnik 2 © 2022 by Zmajček is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Druga fotografija pred obdelavo

Bančna kartica 1

Bančna kartica 1 © 2022 by Zmajček is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Druga fotografija po obdelavi

Bančna kartica 2

Bančna kartica 2 © 2022 by Zmajček is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

 

VEKTORSKA GRAFIKA

Kamera

Kamera © 2022 by Zmajček is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

 

Refleksija in samovrednotenje

V tem projektu sem se ponovno naučila izdelave vektorske grafike v programu Inkscape, saj sem od zadnje uporabe programa že kar nekaj stvari pozabila. Če bi imela več časa, bi dodala še nekaj več detajlov pri vektorski sliki, vendar sem z izdelkom vseeno zadovoljna. Zagotovo pa bi se bolj potrudila pri izdelavi opisa postopka za vektorsko grafiko, saj sem ga delala zelo na hitro.

Največ časa sem posvetila izdelavi postopka za vektorsko grafiko, saj sem zajela in obdelala kar 21 slik ter nato zanje napisala še opise.

Menim, da sem delo dobro opravila, saj sem sledila navodilom in dosledno pripravila ves material. Slike so smiselno obdelane in ustrezne glede na temo. Najtežji element kriterija za realizacijo je bila zagotovo priprava opisov postopka in urejanje zaslonskih slik, saj so vzeli največ časa.

Pridobljeno znanje bom uporabila za izdelavo lastnih ponazoril pri raznih predstavitvah, nalogah, lahko pa jih bom uporabila tudi za dejavnosti v razredu.

Najljubše pri projektu mi je bilo samo urejanje fotografij, saj to večkrat počnem v prostem času (npr. za objavo na socialnih omrežjih) in sem na tem področju suverena. Najmanj pa mi je bilo všeč pisanje postopka obdelave in urejanje zaslonskih posnetkov.

V definiciji projekta ne bi spremenila ničesar. Čeprav bi mi bilo ljubše, da ne bi bilo potrebno pripraviti postopka obdelave slik, se mi zdi pošteno, da naloga to vključuje.


Avtorica: Zmajček

Mentorici: as. dr. Alenka Žerovnik, doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

Študijska smer: Oddelek za razredni pouk

Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije

Letnik študija: 2. letnik

Pripadnost univerzi in članici: Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Datum nastanka: 17. 8. 2022

Licenca: 2. SLIKOVNO GRADIVO Z UPORABO RASTRSKE IN VEKTORSKE GRAFIKE © 2022 by Zmajček is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost