Kako do prvih smučarskih zavojev?

Ljudje, predvsem otroci željni smučanja se soočijo s situacijo kako začeti s prvimi zavoji. S tem smo postavljeni pred veliko dilemo, kakšen je najboljši način učenja smučanja, v skupini, individualno, ali sami.

Prvi smučarski zavoji by VAnja is licensed under CC BY-NC 4.0

Moram priznati, da prvo nisem imela niti malo pojma, kaj vse pravzaprav spada pod IKT tehnologijo. Takrat, bi naštela lahko le tablični računalnik, prenosni in namizni računalnik ter telefon. Pri predmetu IKT, pa sem spoznala, da v to tehnologijo spada še marsikaj drugega. Že od rojstva me spremlja televizija, ki jo zdaj redkeje gledam. Nadomestil jo je računalnik, ki ima v življenju mladih zelo pomembno vlogo. Največ smo se z njim lahko spoznali med korono, kjer je bil nepogrešljiv pripomoček pri vsakem posamezniku, saj smo ga vsi bili primorani imeti, če smo hoteli pridobivati znanje. Tako sem tudi jaz dobila svoj prvi prenosni računalnik med koronskim časom, pred tem sva si ga delile s sestro, kar pa med koronskim časom ni bilo mogoče. Tako ona kot tudi jaz sva morale biti priključeni na Zoom, kar pa v dvoje naenkrat preprosto ni mogoče. Brez računalnika danes že težko preživimo, še posebej učenci, dijaki in študentje, saj je odličen pripomoček za pisanje seminarskih nalog, brskanju po spletu, pisanju izpitov in rednih spremljanj mailov in sporočil v e-učilnici. Seveda pa med IKT tehnologijo spadajo različni programi, ki so nam vsem zelo dobro poznani, kot so PowerPoint, Word, Excel ipd. Zelo pogosto sama uporabljam Word, kjer pišem seminarske naloge. Svoj prosti čas, ki mi ostane po vseh dnevnih obveznostih, pa rada preživim na različnih socialnih omrežjih kot so Snapchat, Instagram in Facebook. Tam največ komuniciram s svojimi najboljšimi prijatelji, ki smo se razšli zaradi različnih krajev študija. Poleg telefona mi je nepogrešljiv pripomoček tudi pametna ura, ki mi pomaga pri pregledu mojih športnih aktivnosti. Velikokrat uporabljam tudi spletno banko, s katero imam nadzor nad porabljenim denarjem, velikokrat pa mi tudi pripomore pri nakupovanju, da mi ni potrebno vedno s sabo vzeti denarnice.

Kot bodoča učiteljica se še posebej zavedam uporabe tehnologije, ki ima različne pasti, na katere bom učence še posebej opozorila, npr. Uporaba spletnih omrežij, objavljanje slik in vsebin. Pri učitelju je zelo pomembna spretnost pri delu z računalnikom, zelo dobro je, da ga preprosto obvlada. Tako pouk poteka hitreje in brez kakršnihkoli težav, ki so se na naši šoli velikokrat pojavljale. Nekateri starejši učitelji niso znali izkoristiti npr. pametnih tabel, ki so bile zelo uporabne, a neizkoriščene. Nekateri učitelji so pouk naredili zelo zanimiv z pestrimi programi, kot je npr. Kahoot in Mentimeter.

SAMOREFLEKSIJA

Pri tem projektu sem se naučila veliko novega, zraven pa še uživala, saj vem, da je tehnologija v življenju vseh zelo pomembna in jo želim kolikor je mogoče dobro usvojiti. Pred tem projektom sploh nisem vedela, da obstaja javna spletna stran »razredniIKT«, kjer so objavljene različne objave študentov. Spoznala sem kako si ustvariti račun na tem spletnem mestu, kako ustvariti blog, dodati slike, linke in kako pridobiti licenco, ki se mi pred tem sploh ni zdela pomembna. Pri svoji objavi ne bi ničesar izboljšala, glede na to, da sem to kreirala prvič, sem s svojim delom zadovoljna. Verjamem pa, da se bo našla kakšna napaka, na katero nisem bila pozorna in jo bom s pomočjo povratne informacije do naslednje objave popravila. Največ težav in največ časa je bilo namenjeno pri tem kaj vse vključiti, kako na zanimiv način ubesediti ipd. Pri svoji poklicni karieri bom predvsem znala pripraviti in objaviti objave na spletne strani, seznanila in opozorila učence ali sodelavce pri določenih licencah in pasteh, ki so pri pisanju objav zelo pomembne. Projekta ne bi spremenila, saj mi je bil zelo všeč, spoznala sem novo spletišče, ki je precej drugačno od Worda, ki sem ga bila pred tem navajena. Pri profesoričini razlagi sem zelo uživala in jo dobro poslušala, saj sem vedela, da bo sledilo tudi samostojno delo.

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost