UPORABA IKT – JA JE ZAKON :)

Življenje M&M je lahko zelo “sladko” 🙂

Že od majhnega me zanima slika in fotografiranje. Zalo rada se igram s svetlobo, barvami, različnimi vrstami fotografiranja in uporabe različnih tehnoloških pripomočkov pri fotografiranju. Zelo rada preživljam čas v naravi, saj nikoli ne razočara in vedno pokaže še nekaj novega in nekaj čudovitega. Rada se družim in pogovarjam z drugimi ljudmi. Zelo rada se smejem in širim veselje med druge. Moj moto je “Pet minut smeha na dan, odžene slabo voljo in zagrenjenost stran.” Življenje je tako lepo, kot si ga sami naredimo in je odvisno od tega, na kakšen način vidimo stvari.

Narava vedno napolni in razveseli človeka 🙂 by M&M is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

BREZ IKT-JA VSAK DAN PAČ NE GRE

Informacijsko-komunikacijska tehnologija je postala obvezna stvar v mojem vsakdanjem življenju. Zjutraj se zbudim in me zbudi budilka na telefonu. Ko grem po zajtrk ali na kosilo, plačam z bančno kartico in pokličem na telefonsko številko za študentske bone. Za oboje se uporablja posebni terminal. Na faksu pišem zapiske na tablico. Doma pa si na računalniku pogledam kakšen film. Tehnologijo veliko uporabljam tudi pri fotografiranju in ustvarjanju spletnih vsebin. Ker mi jeziki ne gredo dobro, sem se udeleževala tudi raznoraznih spletnih seminarjev in uporabljala različne aplikacije za učenje jezika. Lahko bi rekla, da se na vsakem koraku in skoraj pri vsaki dejavnosti srečujem z informacijsko-komunikacijsko tehnologijo.

KOT UČITELJICA PA BOM … AMPAK NE PREVEČ 🙂

Ker sem mnenja, da otroci ne potrebujejo zaslonov in ostale tehnologije, ampak resnične fizične odnose in fizičen stik s stvarmi, se mi zdi, da ima vsak učitelj zelo veliko odgovornost in vlogo pri seznanjanju otrok z informacijsko-komunikacijsko tehnologijo. Učencem bi rada posredovala zdrav in dober odnos do tehnologije in jih naučila ustrezne in dobre uporabe. Kot učiteljica bom zagotovo pri pouku uporabljala računalnik in diaprojektor. Želim si imeti v razredu tudi interaktivno tablo, da lahko stvari v delovnem zvezku rešujem skupaj z učenci. Gradivo, delovne liste in predstavitve bom pripravljala v različnih programih na računalniku. Želim si, da bi bila kot učiteljica učencem dober zgled in da bi znala presoditi, kdaj je to pri pouku potrebno in koristno in kdaj ne.

REFLEKSIJA:

Ta naloga mi je odprla vpogled v IKT v mojem življenju. Ugotovimo sem, da je res vse povsod in na vsakem koraku. S to nalogo sem se naučila veliko novega, saj prej teh stvari nisem vedela. Naučila sem se objavljanja, kategoriziranja, licenciranja in vseh ostalih stvari, ki smo jih v nalogi morali narediti. Zdi se mi, da sem v objavo vložila kar nekaj časa in trenutno ne bi nič spremenila. Se pa veselim povratne informacije, ki mi bo pomagal stvari popraviti in narediti še boljše. Največ časa sem posvetila pisanju vsebine, ker nisem najbolje vedela, kaj sploh napisati in kako. Verjamem, da je vedno še prostor za izboljšave, a menim, da glede na merila ocenjevanja ni tako slabo. Pridobljeno znanje mi bo pomagalo pri objavljanju člankov na šolski spletni strani, pri ustvarjanju gradiv, predstavitev in tudi na splošno pri pouku. Pri projektu mi je bilo najbolj všeč vse, kar je vezano na ustvarjanje objave itd., ker mi je bilo vse to novo. Najmanj mi je bilo všeč pisanje samega besedila. Projekt se mi zdi dobro zasnovan in dobro posredovan.

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost