Glasba in jaz

Glasba že od nekdaj predstavlja velik del mojega življenja. Kot sedem letna deklica sem začela igrati violino. Danes znam igrati kar nekaj inštrumentov in zelo rada tudi pojem. Glasba mi je vedno predstavljala umik od zunanjega sveta in s tem, ko igram in lahko ustvarjam svojo glasbo, lahko ustvarim svoj svet v katerem se počutim varno in mirno. Tako kot pravi znani izrek, glasba je univerzalni jezik sveta, ki povezuje ljudi, tako menim tudi jaz. Od nekdaj rada nastopam in širim svoje veselje do glasbe tudi z drugimi ljudmi.

Glasba by P77 is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Moja uporaba IKT do sedaj

Informacijsko-komunikacijsko tehnologijo uporabljam skoraj vsak dan. Kot otrok sem pregledala veliko risank na televiziji in se včasih tudi poigrala na računalniku. Z leti sem računalnik tudi vse bolj uporabljala za šolsko delo, za gledanje filmov, kupovanje po spletu ipd. Včasih sem računalnik uporabljala bolj pogosto kot ga uporabljam danes, saj smo imeli v času pandemije pouk na daljavo in sem večino dneva morala tako preživeti za ekranom. Ne mine pa tudi dan, da v roke ne bi prijela svojega telefona na katerem imam precej aplikacij, ki jih uporabljam za klepet s prijatelji, branje, gledanje slik, učenje tujega jezika in uglaševanje svojih inštrumentov. Telefon uporabljam tudi za fotografiranje in pogosto za zapisovanje pomembnih stvari.

Uporaba IKT v bodočem poklicu

Uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije mi bo pri mojem poklicu prišla zelo prav. Veliko bom uporabljala računalnik, saj bom na spletu lahko našla veliko gradiva in novih idej, ki jih bom vključila v pouk. Na računalniku bom tudi pripravljala učne liste, učne priprave in ostale dokumente. S pomočjo spleta bom otrokom lahko tudi pokazala kakšen video ali pa sliko za lažjo demonstracijo. Uporabljala pa bi tudi interaktivno tablo s pomočjo katere bi lahko učencem lažje demonstrirala primere in z njimi reševala naloge.

Menim, da so otroci v današnjih časih obdani z veliko preveč tehnologije in zato se mi zdi pomembno, da bi je v šoli uporabljali čim manj. Ker pa vem, da se uporabi tehnologije dandanes ne moremo izogniti, bi jih rada naučila zakaj je tehnologija pomembna in v kakšni meri je lahko tudi zelo škodljiva.

Refleksija

Predmet IKT si nisem znala predstavljati kot nekaj zanimivega, sedaj pa sem skozi vaje spoznala, da mi je kar všeč. Menila sem, da bodo vaje precej zapletene in težke, vendar mi je s pomočjo ustreznih in jasnih navodil ter razumljive razlage profesorice uspelo napisati svojo prvo spletno objavo. Naučila sem se kako narediti spletno objavo, kaj mora vsebovati, kako jo objaviti in kako ustvariti licenco za sliko. Z nalogo nisem imela preveč dela in ni se mi zdela prezahtevna. Bila mi je precej všeč, saj je bila zanimiva in tudi uporabna. Naučila sem se veliko novega, kar mi bo koristilo tudi pri mojem bodočem poklicu.

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost