Poletni izleti in digitalna tehnologija

Sem študentka prvega letnika razrednega pouka in za prvo spletno objavo sem izbrala sliko s poletnega potovanja v Francijo. S prijateljico sva odšli v Strasbourg s FlixBusom, tam pa sva se srečali s prijateljem, ki se je do naju pripeljal z vlakom. Ko smo se poslovili sem slikala postajo, zaradi katere sem se spomnila na moja predhodna potovanja z vlakom Slovenskih železnic.

železniška postaja v Franciji

CC licence by Anč is licensed under CC BY-SA 4.0

Predhodna uporaba IKT tehnologije

IKT tehnologijo uporabljam precej pogosto, čeprav se do sedaj nisem zavedala kaj točno je. Že ko sem bila majhna sem rada gledala risanke in filme na televiziji, igrala razne igrice na računalniku in na Wii konzoli. Ko sem v petem razredu dobila prvi telefon, sem z njim fotografirala in nanj naložila glasbo, katero sem potem lahko poslušala na družinskih izletih. Te slike in glasba ter kasneje tudi druge datoteke so se shranile v shrambo v telefonu. V gimnaziji in na faksu sem skozi različne seminarske naloge večkrat uporabila Word, PowerPoint, Google Drive in Zoom. Dandanes skoraj vsak dan uporabim Google Maps, da prilagodim odhod od doma busnemu sporedu.

Bodoča uporaba IKT tehnologije

Glede na to, da že dandanes za skoraj vsako učno uro uporabljamo powerpoint predstavitve, menim da bo to v veliki uporabi tudi ko bo današnji 1. letnik razrednega pouka stopil v čevlje učiteljev. Dobro je, da se bodoči učitelji seznanjamo z IKT tehnologijo, saj si bomo z njo lahko pomagali pri pripravi učnih ur, njihovi izvedbi ter komunikaciji z ostalimi organi šole in starši učencev. Informacijski sistemi, kot so eAsistent, bodo najvrjetneje takrat v še večji uporabi kot danes. Prav tako so učenci vedno bolj vešči v upravljanju s tehnologijo in dobro je, da se z njo spoznamo, saj imamo lahko drugače hitro razne težave (npr. vpis ocen).

Refleksija – nova pridobljena znanja

Naučila sem se kako ustvariti objavo v spletišču. Največ kar sem dosegla skozi proces te naloge pa je, da zdaj prepoznam licence in jih znam sama izdelati s pomočjo spletne strani beta chooser. Prepričana sem, da bom skozi naslednje naloge opazila več napak in možnih sprememb v svoji zdajšnji objavi, zaenkrat pa mislim, da bi bilo dobro, da bi se bolj poglobila v tematiko, če bi imela več časa. Največ časa sem posvetila pisnemu delu, saj nisem vedela kaj napisati in sem za pomoč vprašala prijateljice. Menim, da se je z njihovo pomočjo izdelek izkazal za kar dobrega.

Svoje pridobljeno znanje o navajanju licenc bom uporabila, ko bom na PowerPoint predstavitve v razredu vključila slike, saj zdaj vem kje najti vire, ki imajo licence, katere dovoljujejo njihovo javno uporabo ter jih lahko z zagotovostjo uporabim.

Pri projektu mi je bilo najljubše, da smo objavo skupaj postopoma obravnavali na seminarjih in vajah, saj je bilo tako lažje slediti navodilom. Všeč mi je bila predvsem vsebina, ki smo jo predelali, saj o licencah prej nisem imela širšega znanja. Naloga je bila tudi dobro zastavljena in predstavljena, zato pri njeni izvedbi ni bilo zapletov.

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost