VARNOST NA SPLETU (2. projektna naloga)

Za temo druge projektne naloge sem si izbrala varnost na spletu. Večina nas vsak dan preživi kar nekaj ur na spletu in zdi se mi res pomembno, da se zavedamo kako nevaren splet lahko postane. Tudi kot bodoči učiteljici se mi zdi pomembno, da bom svoje učence naučila veliko o tej temi, saj spletu in tudi spletni nevarnosti danes ne moremo uiti. Posnela in obdelala sem dve fotografiji, ki se nanašata na temo varnost na spletu. To sem storila s pomočjo programa PhotoScape. S pomočjo programa Inkscape pa sem ustvarila svojo vektorsko sliko, ki se tudi na naša na enako temo.

RASTRSKA GRAFIKA

Rastrska grafika fotografija 1 by P77 is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Rastrska grafika fotografija 1 obdelana by P77 is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Rastrska grafika fotografija 2 by P77 is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Rastrska grafika fotografija 2 obdelana by P77 is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

VEKTORSKA GRAFIKA

Vektorska grafika by P77 is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA DELA IN SAMOVREDNOTENJE

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? V projektu sem se naučila kaj sta rastrska in vektorska grafika, saj o tem nisem vedela skoraj ničesar. Naučila sem se kako preoblikovati in urediti ter stisniti fotografijo v programu Photoscape. S programom Inkscape sem se naučila kako izdelati vektorsko grafiko. Oba programa sta bila zame nova in s projektno nalogo sem se ju naučila kar dobro uporabljati. Uporaba obeh mi je bila všeč in menim, da ju bom uporabila tudi v prihodnje.
  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Če bi imela več časa, bi se domislila bolj izvirne ideje za posnemanje fotografij. Mogoče bi dobila tudi boljšo zamisel za izdelavo vektorske grafike. Bolj bi se tudi poglobila v uporabo obeh programov in tako bi lahko še kako drugače uredila fotografije.
  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila vektorski grafiki, saj sem bila na vajah zaradi bolezni odsotna in sem morala kar sama ugotoviti kako Inkscape deluje in kaj vektorska grafika sploh je. Vendar mi je bilo delo s programom všeč kljub temu, da sem zanj porabila kar nekaj časa.
  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Kateri element kriterija je bil najtežji za realizacijo? Menim, da sem nalogo kar dobro opravila, saj sem sledila navodilom in se potrudila, da naloga res vsebuje vse potrebno.
  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? To znanje mi bo predvsem koristilo pri mojem poklicu, saj bom lahko oblikovala otrokom zanimive slike, ki jih bom lahko uporabila tudi na testu ali pa učnih listih. Tekom študija pa tudi v prihodnje mi bo zelo prav prišlo znanje o stiskanju fotografij, saj se mi jih čez čas nabere kar nekaj in tako bom lahko privarčevala s prostorom. To znanje lahko uporabim tudi pri stiskanju različnih dokumentov.
  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najbolj mi je bilo všeč izdelovanje slike vektorske grafike. Lahko sem se poigrala z različnimi oblikami in ustvarila čisto svoj izdelek. Menim, da sem s projektno nalogo pridobila veliko novega znanja in da ga bom velikokrat uporabila. Najmanj pa mi je bilo všeč zbiranje ideje kaj bom izdelala oziroma kakšne fotografije bom posnela, saj nisem našla preveč izvirne ideje.
  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? Projekt se mi je zdel super in ne bi spremenila ničesar.
(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost