3. Projektna naloga-Infografika

Za tretjo projektno nalogo na temo izdelovanje digitalnih vsebin – Razvoj digitalnih vsebin: Ustvarjati in urejati digitalne vsebine v različnih formatih, izražati se preko digitalnih sredstev sem ustvarila infografiko na temo avtorskih pravic in licenc, katero sem ustvarila na Canvi. Za tako tematiko sem se odločila, ker mi je razumevanje, kaj katera licenca predstavlja povzročalo precej težav, predvsem zato, ker se z tem prej še nisem srečala. To mi je dalo idejo, da na jasen način definicije preoblikujem v infografiko. Vir za podatke o licencah sem dobila na spletni strani creative commons, kjer tudi naredim svoje licence.

infografika 1. list by metuljček is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

infografika 2. list by metuljček is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

PDF format

infografika pdf by metuljček is licensed under CC BY-ND 4.0

Postopek izdelave

1.Na canvi sem kot nov dokument izbrala predlogo za infografiko in pisavo za naslov izdelka

postopek 1 by metuljček is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

2. V word sem si z pomočjo interneta izpisala različne licence, kaj pomenijo ter definicije, da sem lahko tekst kar kopirala v svojo infografiko.

3. Izbrala sem barvo za ozadje (colour, choose a new colour, gradient) in prilepila slikice iz interneta, ki prikazujejo licence.

postopek 2 by metuljček is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

4. Uredila sem postavitev in prilepila oblike pravokotnikov, da sem poudarila tekst, ključne besede v tekstu sem poudarila z drugo barvo in funkcijo bold. Oblike pravokotnikov sem nastavila z funkcijo position in vsem nastavila isto višino in dolžino. Na enak način sem nastavila tudi pozicije pravokotnikov in še z pomočjo ravnila in mreže.

postopek 3 by metuljček is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

postopek 4 by metuljček is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

5. Končni izdelek sem izvozila v obliki png in pdf.

SAMOREFLEKSIJA

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu?

Z izdelavo infografike sem ponovila in nadgradila uporabo canve ter se naučila kako izdelati infografiko. Ta projekt mi je bil osebno najljubši saj sem vizualni tip človeka in mi veliko pomeni, če je nekaj napisano lepo, pregledno in jasno. Precej časa sem namenila tej nalogi in preizkušala različne variante izgleda infografike in zdaj sem z končnim izdelkom, čeprav bi lahko določene reči še izboljšala, precej zadovoljna.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a …

Poiskala bi slike, ki bi še dodatno ponazarjale primere licenc v praksi.

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj?

Največ časa sem posvetila prilagajanju elementov (podlage iz pravokotnikov in odstavki besedila), da so bili vsi enako veliki in na enaki poziciji saj je bilo prej precej moteče.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja?

Nadgrajena naloga se mi glede na prejšnjo različico zdi veliko boljša in upam, da ustreza kriterijem.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti?

Pridobljeno znanje mi bo koristilo v prihodnosti, če bom kdaj potrebovala izdelati kakšen letak ali si na tak način izdelati material za kakšno seminarsko nalogo ali preprosto le za zanimivejše učenje. Menim, da bom to uporabila tudi na praksi in kasneje pri poučevanju saj se mi zdi kot zanimiv način za predstavitev določenih tematik.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj?

Najbolj mi je bilo všeč izdelovanje same projektne naloge in uporabljati krativnost za izdelek, najmanj pa mi je bilo všeč izdelovanje same objave in pisanje postopka saj se mi zdi, da mi to pobere še največ časa.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?

Navodila za projektno nalogo so bila jasna, uresničljiva, izvedljiva in razumljiva.

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost