Infografika: Varnost na spletu

Pri tej projektni nalogi sem se lotila ustvarjanja kratkega izobraževalnega plakata na temo varnosti na spletu. Ustvarila sem ga s Canvo – spletnim orodjem za grafično oblikovanje. Poskusila sem ga prilagoditi razumevanju mlajših učencev, ki jim je to področje še tuje.

Varnost na spletu by Potička is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Infografika pdf by Potička is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

POSTOPEK IZDELAVE

Najprej sem na spletu poiskala barvno kolo, ki najbolje ureja kombinacije barv in se odločila za vijolično in zeleno. Na strani se mi je ponudila možnost, da takoj poiščem primerno predlogo in jo oblikujem po svoje.

Canva by Potička is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Potem sem razmišljala o tematiki in zasnovala naslov, podnaslove in besedilo. Pri tem sem si pomagala s spletnimi viri: safe.si tukaj in izvedela več o varovanju osebnih podatkov, ter s člankom na računalniške-novice.com, ki si ga lahko preletite s klikom sem. Glede oblikovanja plakata so mi prav prišli navedeni viri v spletni učilnici, ki vodijo čez celoten postopek izdelave infografike.

Zamenjala sem grafične ponazoritve glede na temo podnaslova in jih barvno uskladila s celotno podobo, uredila pozicioniranje, poravnavo in razmike ter uredila še pisave in njihove velikosti.

Urejanje v Canvi by Potička is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Urejanje v Canvi by Potička is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA DELA

Med ustvarjanjem s programom Canva sem uživala in ga bom gotovo uporabila za popestritev učnih ur, kot hitro ponovitev snovi z učenci ali ustvarjanje vabil na prireditve. V višjih razredih bi govoto tudi otroci uživali ob uporabi in raziskovanju računalniških programov za učenje nečesa koristnega. S svojim končnim izdelkom sem zadovoljna, saj sem mu posvetila veliko časa – največ za razmislek o samem izgledu, vsebini, poravnavah, izbiri grafičnih ponazoritev in urejanju te objave s postopki in dodajanjem licenc.

V prihodnje bom lahko izdelala tudi GIF ali animacijo in s tem za učence popestrila podobo plakata, da bi si ga bolje zapomnili.

Rekla bi, da sem kriterijem ocenjevanja ustrezno sledila in dobro opravila nalogo, saj sem upoštevala povratne informacije asistentke in uporabila precej virov. Med ustvarjanjem mi je bilo najbolj všeč to, da sem imela proste roke in dobre smernice za delo ter vedela, kaj se od mene pričakuje, zato naloge ne bi spreminjala.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost