Sajenje solate – Infografika

7 korakov do okusnega solatnega prigrizka by Mjaumjau is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

SAMOREFLEKSIJA:

Pri drugi projektni nalogi smo se naučili, kako ustvariti infografiko, njene sestavne dele, kako jo izdelati in program v katerem jo izdelamo. Menim, da lahko z infografiko zelo dobro, hitro in lepo predstavimo snov učencem ter jim pomagamo, da jo bodo morda bolj ponotranjili.

Pri izdelavi sem se prvič srečal z programom Canva, ki pa je zelo uporabniku prijazen program in lahko zelo olajša delo ter kreacijo, z malo spretnosti seveda.

Na začetku projekta sem zelo dolgo časa iskal postavitev strani, ki bi mi ustrezala, veliko težav pa sem tudi imel s slikami, saj najboljših in najbolj primernih nisem mogel uporabiti, morale pa so se skladati v določenih merilih, slogu risanja in barvah, da so pasale na barve ozadja. Poskusil sem tudi predstaviti snov tako, da je lahko zajemljiva, poučna in zabavna za otroke. S tem v mislih sem tudi izbral elemente na slikah, ozadje in detajle. S končnim izdelkom sem zelo zadovoljen, če bi lahko kaj spremenil bi bilo le to, da bi sam narisal slike zraven teksta, saj sem že zdaj dodal nekaj svojih elementov in bi to lahko dodalo dodaten čar infografu. Naloga mi je bila v primerjavi s prvo lažja ter bolj zanimiva, saj sem bil lahko veliko bolj ustvarjalen in sem imel proste roke pri delu, všeč mi je tudi lahek pregled infografa ter njegova pomoč pri predstavi materiala, sploh v sklopu učenja v razredu.

Infografika je bila narejena v programu Canva.

Licenca je bila ustvarjena s stranjo Beta licence chooser.

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost