Interaktivni videoposnetek VARNO GESLO

Dandanes vsakdo izmed nas uporablja splet. Vendar ali ga znamo uporabljati varno? Eno izmed pomembnih vidikov varne uporabe spleta je varno geslo.

Se sprašuješ Kako varno geslo sestaviti? Kako z njim ravnati?

V spodnjem interaktivnem videoposnetku boš spoznal vse kar potrebuješ vedeti o varnem geslu.

Varno geslo by Vesni is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Informativni videoposnetek je namenjen vsem mladim in starim, vendar s svojim pristopom spodbuja predvsem mlade učence četrtih in petih razredov, ki vstopajo v stik s tehnologijo že vsakodnevno. Namemba videa je ozaveščanje uporabnikov spleta o pomenu varnega gesla, končni cilj pa da so njihova gesla varno sestavljena in uporabljena.

Vse potrebne podatke o varnih geslih sem našla na safe.si., www.si-trust.gov.si in www.varninainternetu.si. Video sem izdelala v aplikaciji Canva. Zvok sem posnela in uredila v Audacity in ga nato uvozila v Canvo. Dodajanje interaktivne vsebine pa je potekalo s pomočjo H5P v Arnes spletu.

REFLEKSIJA

Kaj sem se novega naučila v tem projektu? Naučila sem se kako izdelati video posnetek v Canvi, urediti zvočno datoteko in predvsem kako ustvariti interaktivni videoposnetek, ki bo zanimiv ter predvsem poučen.

Če bi imela več časa, bi dodala, spremenila, izboljšala. Če bi imela več časa bi še izboljšala animacije v samem videu. Tako bi posnetek postal še bolj zanimiv za gledalca. Dodala bi tudi kakšno kompleksnejšo interaktivno nalogo, kjer bi gledalec še dodatno poglobil svoje znanje.

Kateremu delu si posvetila največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila ustvarjanju videoposnetka. Veliko časa in vztrajnosti je bilo treba posvetiti oblikovanju vsebine, ki bo poučna a bo vseeno pritegnila posameznika.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? V ustvarjanje interaktivnega videa sem vložila veliko truda in časa vendar menim, da bi ga lahko še precej izboljšala. S končnim rezultatom sem vseeno zadovoljna, saj sem se naučila veliko novega.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabila tekom študija in na svoji poklicni poti? Menim, da je pridobljeno znanje precej vsestransko. Uporabila ga bom pri raznoraznih predstavitvah, ustvarjanju vsebin, ki jih je ustrezneje predstaviti na interaktiven način in jih posnela za razlago težje razumljivih tem in si jih bodo učenci lahko ogledali tudi doma.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Pri projektu mi je bilo najbolj všeč, da sem bila lahko zelo ustvarjalna in ustvarila izdelek za katerega na začetku semestra niti vedela nisem da obstaja. Najmanj me je pri projektu pritegnilo, da je precej kompleksen in mi je vzel precej časa.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? V sami definiciji projekta ne bi spreminjala ničesar.

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost