Zaščita zasebnosti na spletu

V spodnjem interaktivnem videoposnetku sem zajela pet nasvetov, s katerimi si lahko pomagamo, da bo naša zasebnost zaščitena na spletu. Nasveti govorijo o varnih geslih, o objavi slik, o varovanju osebnih podatkov, o nevarnih elektronskih pismih ter o varovanju zasebnosti drugih. Izobraževalni interaktivni videoposnetek je namenjen učencem razrednega pouka. Cilj je, da preko tega posnetka spoznajo več načinov, kako zaščititi zasebnost na spletu.

Predstavitev sem najprej naredila v Canvi. Zvočne datoteke sem nato posnela v spletni aplikaciji Vocaroo. Nato sem v Canvi predstavitev in zvočne posnetke združila v videoposnetek. Na koncu sem dodala še glasbeno podlago. Ko sem imela narejen videoposnetek, sem ga naložila v Arnes Video. Nato sem v Arnes Spletu že obstoječemu videoposnetku dodala interaktivne naloge.

kako zascititi zasebnost na spletu by babi is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Refleksija

V tem projektu sem se naučila veliko novega. Kako narediti predstavitev v Canvi, kako dodati zvočne posnetke, predvsem pa kako se doda interaktivne naloge v videoposnetek. Če bi imela več časa, bi kaj tudi posnela. Tako bi bil videoposnetek še bolj raznolik. Dodala bi tudi še kakšno zahtevnejšo nalogo. Največ časa sem porabila za izdelavo predstavitve v Canvi, saj v tem še nisem bila izurjena. Nekaj časa so mi vzele tudi interaktivne naloge (najprej sem se morala spomniti, kakšne naloge bom vključila, katerih morda ne). Zdi se mi, da sem nalogo dobro opravila. Vključila sem vse elemente, ki so bili zahtevani. Pridobljeno znanje mi bo prišlo prav tako tekom študija kot tudi pri poklicu. Interaktivni video se mi zdi odličen za izobraževanje. Svoje znanje lahko preveriš sproti, takoj dobiš tudi povratno informacijo. Je tudi take vrste gradivo, ki ga lahko večkrat rešiš, če želiš. Gotovo ga bom uporabila za kakšno seminarsko nalogo in za popestritev učenja v razredu. Pri izdelavi interaktivnega videoposnetka sem uživala. Najljubše mi je bilo ustvarjanje samega videoposnetka, pomanjkljivosti pa nisem zaznala. V definiciji projekta ne bi spremenila ničesar. Navodila so jasna, projekt sam po sebi pa zelo praktičen.

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost