Človekov najboljši prijatelj.

Pozdravljeni, sem Surla in dobri dve leti nazaj se je moje življenje obrnilo na bolje, po tem ko smo iz zavetišča Ljubljana posvojili psičko Mio. Mia je bila najdena pri svojih 2 mesecih in je potrebovala veterinarsko oskrbo, saj je bila prezgodaj ločena od svoje mame. Ugotovili so, da gre za mešanko med labradorcem in zlatim prinašalcem. Ker lastnik nikoli ni bil najden je bila nameščena v zavetišče. Ob obisku zavetišča je moja celotna družina doživela ljubezen na prvi pogled in zato smo se odločili za posvojitev. Gre za eno izmed najboljših odločitev, saj nam naša razigrana Mia polepša vsak dan znova.

Če si tudi ti v situaciji, kjer razmišljaš o nakupu psa, te nagovarjam, da raje razmisli o posvojitvi. Cel kup živalic namreč čaka, da najdejo dom.

Človekov najboljši prijatelj

Človekov najboljši prijatelj by Surla is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

IKT v mojem življenju

IKT sem bila izpostavljena že precej zgodaj, saj so moj oče, stric in brat vsi precej veliki navdušenci nad tehnologijo. Že malo pred začetkom osnovne šole sem se seznanila z Youtubom in na spletu tudi igrala igrice. V prvem razredu osnovne šole pa se mi je odprl nov svet, saj sem takrat odkrila aplikacijo Slikar, kjer sem zelo pogosto izživljala svoja umetniška nagnjenja. V tretjem razredu sem prejela tudi svoj prvi telefon, s katerim sem komunicirala z starši pa tudi fotografirala vse kar se je pojavilo pred mano. V kasnejšem šolanju pa sem se tehnologije, tako kot tudi večina ostalih učencev, posluževala v povezani z šolanjem, ko sem uporabljala Word, PowerPoint, Prezi, Canvo in podobno.

IKT v bodočem poklicu

Menim, da mi bo uporaba IKT dobro služila tudi v poklicu, saj si z uporabo tehnologije delo lahko kar precej olajšamo, obenem pa ga naredimo bolj zanimivega in interaktivnega za naše učence. IKT je danes povsod okoli nas in zdi se mi, da je tudi za učence pomembno, da jih čimprej seznanimo z varno uporabo tehnologije. IKT je lahko zelo pozitivna stvar, je pa tudi tukaj pomembno spoštovati nekaj pravil, zato imamo kot (bodoči) učitelji res lepo priložnost, da smo mi tisti, ki vlivamo na to da bo učenčev prvi stik z IKT prijeten. Dandanes pa je v poklicu učitelja tudi neizogibna uporaba E-asistenta.

Refleksija

Projektna naloga se mi je zdela zelo poučna, saj do sedaj sploh nisem vedela, kako preprosto je lahko kreirati splet. Seveda je moja objava preprosta, a sem vseeno mislila, da je postopek bolj zapleten in zahteva neko višjo raven znanja. Izpostavila bi predvsem, da sem se naučila veliko o licencah, saj je to stvar s katero se v preteklosti iskreno nisem ukvarjala, saj o temi nisem bila ozaveščena. Pravtako sem spoznala spletišče Arnes, o katerem sem prej vedela zelo malo.

Če bi nalogi posvetila več časa, bi dodala še več besedila predvsem na področju uporabe IKT v bodočem poklicu, saj menim, da gre za temo o kateri lahko veliko povemo, jaz sem pa strnila le nekaj glavnih misli o njej. Lahko bi dodala tudi več smiselnih linkov in slik, ki bi objavo še bolj popestrili in jo naredili bolj vizualno ugodno.

Največ časa sem posvetila ustvarjanju licence za slikovno gradivo, saj je bilo to moje prvo srečanje z takšno nalogo in sem se morala naučiti, kako to sploh storiti.

Menim, da sem v mojem delu načeloma zadostila vse kriterije, saj sem nalogo opravljala točko po točko, je pa kot povsod seveda tudi v tej projektni nalogi zagotovo še veliko prostora za izboljšave. Je namreč vseeno moje prvo srečanje z takšnim projektom…

Pridobljeno znanje bom gotovo uporabljala v bodočem študiju pa tudi poklicu in življenju nasploh. Licenciranje slik je gotovo ključno znanje, ki sem ga odnesla, saj kot že omenjeno na to res nikoli prej nisem bila pozorna, ga bom pa uporabljala od zdaj naprej.

Naloga mi je bila iskreno ušeč. Najljubši del mi je bilo pisanje besedila, saj sem lahko govorila o temi, ki mi je zelo pri srcu, za najmanj ljub del pa iskreno nevem kaj bi izpostavila. Menim, da je bila naloga zelo ustrezno zastavljena, saj so navodila zelo jasna. Zdela se mi je tudi ravno prav zahtevna za uvodno nalogo, saj sem se kar nekaj naučila, pa obenem nisem imela občutka, da je tako težko, da bi želela odnehati.

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost