4. Projektna naloga- Interaktivni video

V življenju se velikokrat znajdemo pred izdelavo digitalne predstavitve za šolo, službo in podobno. Predvsem mlajšim otrokom, ki se s tem še niso soočili predstavlja to nekaj novega, za to se mi je zdelo smiselno zajeti postopek predstavitve, kot pomoč pri izdelavi predstavitve vCanvi. V spodnjem video posnetku sem zajela nekaj splošnih informacij o izdelovanju predstavitve in o canvi ter postopek izdelave v canvi z glavnimi koraki izdelave. Interaktivni posnetek sem naredila tako, da sem si najprej zapisala kaj želim vključiti v video (tekst za prvi del ter kaj moram prikazati pri postopku), potem sem naredila fotografije za stop motion animacijo za uvod v postopek ter jih sestavila skupaj z besedilom v Canvi ter dodala še animacije, elemente,… Drugi del videa sem naredila tako, da sem z funkcijo screen record posnela, kako izdelujem predstavitev na canvi. V shotcatu sem sestavila skupaj intro iz canve ter video posnetke zaslona in dodala glasbo brez avtorskih pravic, ki sem jo dobila na youtubu. Interaktivni video sem izdelala na arnes spletu (razredni ikt).

interaktivni video by metuljček is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

SAMOREFLEKSIJA

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu?

Izboljšala sem svoje sposobnosti izdelave stop motion animacije s pomočjo canve, naučila sem se urejati videoposnetek v programu shotcut, kako narediti video stezo, dodati prehode, dodati glasbo. Naučila sem se tudi ustvariti interaktivni video, česar prej še nisem delala.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a …

Video postopka bi prilagodila tako, da bi bilo hitreje in vsebovalo več kakšnih ”life hackov” v Canvi, mogoče bi posnetku dodala zvočni posnetek, v kateremu bi opisovala korake ki so samo prikazani, čeprav je moje osebno mnenj, kot vizualni tip človeka, da je nekaj lažje osvojimo, če to vidimo in bi me osebno govorjenje samo dekoncentriralo, morda pa bi to komu pomagalo.

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj?

Največ časa sem posvetila urejanju stop motion animacije, da je izpadla kot čimboljši in zanimiv uvod v mojo temo.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja?

Menim, da sem pri izdelavi uporabila precej elementov in postopkov, ki smo jih uporabili v šoli pri vajah, zato upam, da projktna naloga ustreza kriterijem in je ustrezna.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti?

Znanje bom uporabila, ko bom morala učencem predstaviti kakšno vsebino, ki je mogoče nekoliko težja za razumet in bi bilo boljše jo predstaviti na zanimivejši način, da bodo lažje dojeli bistvo.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj?

Najljubše mi je bilo narediti stop motion animacijo saj sem jo izdelovala že prej in mi je njen postopek izdelave zabaven.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?

Naloga se mi zdi vredu zaslovana, všeč mi je bilo, da mi ni bilo treba pisati postopka saj mi je vzel veliko časa.

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost