Izdelava vodnega mlinčka

INFOGRAFIKA


Izdelava vodnega mlinčka infografika by Pika Nogavička is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

REFLEKSIJA


Kaj sem se novega naučila v tem projektu?

Do tega projekta nisem vedela, da se infografika imenuje infografika, prvič sem slišala za preverjanje kontrasta barv s programoma Adobe in WebAIM in še nadgradila svoje veščine v programu Canva, ki ga v prostem času tudi sama veliko uporabljam.

Če bi imela več časa, bi dodala, spremenila, izboljšal a …

Predvsem bi se poglobila v ozadje svoje infografike, ki mi izgleda malce pusto. Namesto solid barve, bi probala poiskati kakšno ne preveč vpadljivo uzadje, ki bi ostale elemente povezalo v celoto.

Kateremu delu sem posvetila največ časa in zakaj?

Največ časa sem posvetila ustvarjanju skic korakov izdelave vodnega mlinčka. Vedela sem, da se slike, ki sem jih uporabila v svoji spletni objavi, ne bodo ujemale s konceptom plakata, ki sem si ga zamislila, tako sem v Canvi podobe s črtami, krogi in pisali ustvarila sama (z izjemo škarij, pištolice z vročim lepilom in škarjic).

Kako ocenjujem svoje delo glede na podan kriterij ocenjevanja?

Ocenila bi, da so izdelane grafike ustrezne, saj jasno prikazujejo vsak korak izdelave mlinčka. Menim, da so okvirji postopka v ravnovesju, estetsko poravnani, nastopajo v ritmu ter ustrezajo bližinskem principu oblikovanja, prav tako je program Adobe potrdil, da so uporabljene barve v ustreznem kontrastu.

Ker sem želela učno snov strnjeno povezati v celoto, sem se potrudila, da je vsak korak opisan le v enem kratkem stavku in materiali sistematično našteti ter vključila zaključek, ki jedrnato zaobjame bistvo.

Na dnu infografike sem prilepila še licenco, ki sem jo ustvarila v Beta Chooserju.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/-a tekom študija in na svoji poklicni poti?

Znanje uporabe programa Canva in 10 principov oblikovanja mi bo prišlo prav na skoraj vsakem koraku svoje poklicne kariere – od ustvarjanja prezentacij, plakatov, delovnih listov, dekoracije za razred do listov z informacijami za starše.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj?

Res sem uživala v kreiranju v kanvi in učenju ter interaktiven prepoznavanju 10 princpov oblikovanja na seminarju. Malo manj rada sem pisala poročilo in spletno objavo.

Kaj bi spremenila v definiciji projekta, da bi bil boljši?

Želela bi si bolj jasnega načina oddaje projekta, saj smo bili s sošolci kar precej zmedeni.

UPORABLJENE POVEZAVE


(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost