Kalitev in rast fižola – fotografski material

  • PREDMET: spoznavanje okolja
  • RAZRED: 2. razred
  • TEMATSKI SKLOP: živa bitja
  • UČNI CILJI: Znajo dokazati, da rastline potrebujejo za življenje zlasti zrak, vodo z rudninskimi snovi in svetlobo.

Germinating Ideas” by .::RMT::. is licensed under CC BY-SA 2.0 .

Slika je pridobljena s Pixabay licenco.

Kalitev in rast fižola – fotografski material by Malinca is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Digitalna tehnologija ima pomemben pomen za bodočega učitelja razrednega pouka. Z njo lahko učitelji ustvarijo bolj interaktivne in privlačne učne izkušnje za učence. Pouk lahko z uporabo digitalne tehnologije prilagodijo posameznim potrebam učencev in nudijo raznolike učne vire. Prav tako spodbujamo razvoj digitalnih spretnosti pri učencih, posredno pa se učenci naučijo tudi varnosti na spletu.

Gradivo, ki sem ga fotografirala, prikazuje različne poskuse kalitve fižola. Prav tako lahko iz slik učenci prepoznajo postopek kalitve.

REFLEKSIJA: V projektu sem se najprej naučila, kako posneti kakovostne fotografije in pri tem upoštevati vse dejavnike (svetloba, dimenzije, ozadje, itd.). Prav tako sem spoznala način objave izdelka v Arnesu in označevanje objave. Če bi imela več časa, bi kalitev ponovila večkrat, in upoštevala različne dejavnike (svetloba, količina vode, temperatura, itd.). Več časa bi posvetila tudi fotografiranju, da bi bilo slik še več in bi bile bolj kvalitetne. Menim, da sem svoje delo opravila dobro, saj sem se s tovrstnim projektom srečala prvič. Znanje bom uporabila tako pri izdelavi gradiva za učence, kot tudi pri objavah za starše (npr.: šola v naravi, naravoslovni dan …) in objavah za spletno stran šole. Všeč so mi bila natančna navodila, saj smo vse korake podrobno spoznali že na vajah. Tako je bilo delo doma lažje oz. smo bili nanj dobro pripravljeni. Delo bi opravili bolje, če bi na vaje že prišli opremljeni s fotografijami in besedilom. Tako bi lahko več dela opravili sproti na vajah in bi imeli manj naknadnega dela doma.

POVEZAVE:

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost