Infografika: Varnost na spletu

Ustvarila sem plakat na temo Varnost na spletu. V njem sem povzela bistvene podatke glede varne rabe računalnika.

Infografika by Filipa is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Infografika pdf by Filipa is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA

Glede teme Varnost na spletu se nisem naučila nič novega, saj sem se že pri prejšnji nalogi poglobila vanjo. Program Canva sem uporabljala prvič, zato nisem vedela, kako deluje. Sicer se mi ne zdi težak, vendar ima veliko različnih možnosti, zato se mi je včasih težko odločiti katera se mi zdi ustrezna. Če bi imela več časa, bi naredila vse enako, saj nisem vedela več, kaj bi še dodala. Lahko bi edino naredila plakat na večih straneh in dodala še več besedila.

Največ časa sem porabila za ravnanje vseh puščic v enako linijo in ustvarjanju enakega razmerja med oblački. Še zdaj ne vem, če sem popolnoma zadovoljna s tem kako sem na koncu vse “poravnala,” vendar sem preprosto izgubila potrpežljivost.

Vesela sem, da sem se spoznala s programom Canva, saj sem prepričana, da ga bom uporabljala pri izdelavi učnih listov za otroke, ko bom učiteljica. Omogoča mi predstavljanje snovi na zanimiv in hkrati tudi poučen način.

Pri projektu mi je bilo najljubše to, da smo se spoznali s Canvo, saj je zagotovo nismo uporabljali zadnjikrat. Na to, kaj mi je bilo pri projektu najmanj všeč, ne znam odgovoriti, saj ne vem. Če bi že morala izpostaviti, kaj bi si želela, bi rajše videla, da bi za vsak projekt imeli drugačno temo, saj bi se tako sami več naučili in bi bilo vse skupaj bolj zanimivo.

POSTOPEK IZDELAVE INFOGRAFIKE je sestavljen iz večih korakov v programu Canva.

Najprej sem si izbrala predlogo, ki mi je bila všeč.

Infografika-1.korak by Filipa is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Potem sem spremenila pisavo vseh besedil na ‘Cardo’.

Infografika-2.korak by Filipa is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Oranžne puščice sem poravnala v isto linijo in jih oštevilčila z drugačnimi elementi, kot so bile prej, tako da zgledajo boljše s pisavo. Hkrati sem tudi odstranila vse nalepke.

Infografika-3.korak by Filipa is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

S pomočjo interneta, sem dodala še besedilo na mojo temo – Varnost na spletu. Poskusila sem napisati čim manj, hkrati pa še vedno zajeti bistvo.

Infografika-4.korak by Filipa is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Na koncu sem vse skupaj dopolnila z nalepkami, tako da grejo skupaj z besedilom.

Infografika-5.korak by Filipa is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost