Uporaba IKT danes in v mojem bodočem poklicu

Kot večina mojih sovrstnikov, tudi jaz na dnevni bazi uporabljam IKT.
Največji del uporabe slednjega zavzema uporaba pametnega telefona, torej za brskanje po internetu, izvajanje klicov, pošiljanje sms in mms sporočil. Moj pametni telefon pa zaseda kar nekaj aplikacij. Nekatere ”socializiranju” (Messenger, Facebook, Instagram, Snapchat), spet druge bolj uradni komunikaciji (G-mail), tretje sproščanju ob poslušanju glasbe (YouTube). Prav tako ne manjka tistih, v katere si beležim svoje misli ali pa stvari, na katere ne smem pozabiti (Beležka). Če sem v stiski s časom, mi na pomoč priskočijo te, ki mi nudijo vozni red trol (LPP vozni red), ali pa tiste, ki mi s preprostim klikom na dom dostavijo hrano (ehrana.si). Ko mi je dolgčas se včasih zatečem k brskanju virtualnih omar, polnih oblek, ki bi jih lahko kupila brez da bi jih pomerila (H&M, Zara, MANGO, …). Pri beleženju spominov, ki jih niti v starosti ne želim izgubiti iz spomina, pa mi pomaga možnost fotografiranja ter snemanja videoposnetkov.
Računalnik  si  zasluži drugo mesto, verjetno zgolj zaradi tega, ker ga ne morem stlačiti v žep, kot to lahko naredim s pametnim telefonom. Na računalniku najraje gledam serije, filme, v Wordu pišem različne seminarske naloge ali pa krajše zgodbe za lastno zabavo. Prav tako uporabljam tudi PowerPoint ter na spletu dostopne urejevalnike slik. Včasih sem veliko časa na računalniku preživela na Tumbler-ju, računalniških igric pa nisem nikoli rada igrala.
Televizija in radio sta zdaj, ko sem v Ljubljani potisnjena na stran. Moram priznati, da ju ne pogrešam preveč, saj imam njune nadomestke na računalniku.

Kontakt z IKT-jem si v okviru svojega bodočega poklica predstavljam kot nekaj neizogibljivega. Uporabljala bom YouTube za ogled posnetkov, na Pinterest-u bom iskala razne ideje za poskuse, učne ure, projektne dneve, … Poleg samega iskanja idej, podatkov ter rešitev, pa ga bom seveda uporabljala za kontakt s starši (Gmail), vpisovanje ocen (eAsistent) ter objavljanje prispevkov na spletni strani osnovne šole.

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost