Uporaba IKT v mojem vsakdanjem življenju

Sem študentka Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, smer razredni pouk. V prostem času se ukvarjam predvsem z glasbo (petje, igranje instrumenta).

Do sedaj sem IKT uporabljala predvsem v šolske namene: izdelovanje seminarskih nalog s pomočjo Word-a, Powerpoint-a, izdelovanje tabel v programu Excel, v prostem času pa sem se občasno posvetila programu Windows Moviemaker in naredila videe za osebno rabo. V osnovni šoli smo se spoznali s programom Slikar, v katerem smo velikokrat risali razne stvari. Pri učenju v srednji šoli so mi včasih pomagali tudi interaktivni učbeniki, kjer so bile razne animacije in poskusi, ki bi mi vzeli preveč časa, če bi jih izvedla sama. V prostem času za lažje sporazumevanje z drugimi uporabljam Facebook, Gmail, Snapchat ter seveda navadna SMS sporočila. Večkrat uporabim tudi GPS, da hitreje in brez zapletov pridem na cilj.

IKT tehnologija ima v svetu vedno večji pomen, zato bo v mojem bodočem poklicu koristil tudi meni. Pri učencih razredne stopnje je potrebno biti kreativen in si sproti izmišljevati nove figure, zato bi pri predvsem pri izdelovanju učnih listov uporabila Inkscape, v katerem bi s pomočjo vektorske grafike ustvarjala nove figure in slike. Za urejanje slik bi uporabljala Photoscape, ker ima veliko uporabnih orodij, ki delo olajšajo. Mislim, da se bom tekom izobraževanja naučila uporabljati še kakšen program, ki mi bo pri mojem poklicu zelo koristil.

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost