DIGITALNA ZGODBA – Pavlič, Konečny Kovač, Nedoh

Na povezavi si lahko ogledate našo digitalno zgodbo z naslovom Spet ta domača naloga …

Avtorice zgodbe smo Lara Konečny Kovač, Eva Pavlič in Neja Nedoh.

Digitalna zgodba je zaščitena z licenco:

Nika v šoli dobi domačo nalogo, pri kateri mora opisati svojo pot v šolo. Ker ne mara domačih nalog, ji to prav nič ni všeč. Medtem ko premišljuje, kako naj jo naredi, se zamisli, da bi pot lahko opisala tako, da se odpravi proti šoli in ob tem opazuje okolico in mimoidoče. Ko hodi proti šoli, razmišlja, kod hodi, kakšna okolica jo obdaja in na kaj mora biti previdna v prometu.

Preko naše digitalne zgodbe se učenci naučijo orientacije v prostoru (smeri levo in desno, čez cesto, naravnost) in zaznave cestnoprometnih znakov. Učenci se naučijo, da v prometu niso sami in da morajo paziti tudi na druge udeležence v prometu (avtomobile, kolesarje), pri tem pa morajo sami nositi rumeno rutko, saj so tako bolje opazni v prometu. Seznanijo se tudi z varstvom okolja, in sicer tako, da se spomnijo, da se smeti ne meče v naravo, ampak v smetnjake, ki so temu tudi namenjeni.

 

V prometu je pomembno nositi rumeno rutko in posvečati pozornost na ostale udeležence v prometu ter hkrati skrbeti za svojo varnost. Pomembno je, da skrbimo za naravo in je ne uničujemo tako, da vanjo mečemo odpadke.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Tudi domače naloge so lahko zabavne!

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost