Kreiram splet

Pozdravljeni!

Sem Neža, študentka Pedagoške fakultete v Ljubljani, kjer obiskujem prvi letnik Razrednega pouka. Učiteljski poklic, me je zanimal že od malih nog. Rada sem poučevala mlajše bratrance in sestrične in jih učila, brati, pisati in računati. Tako odločitev za pedagoško smer študija zame ni bila težka. Rada raziskujem svet in imam vedno napolnjen urnik z raznoraznimi aktivnostmi. Privlačijo me najrazličnejši ljudje, vsak s svojo unikatno zgodo in pogledom na naš svet.

Z IKT tehnologijo sem se prvič srečala v osnovi šoli, kjer sem tudi izbrala izbirni predmet računalništvo. Tu sem se veliko naučila o IKT tehnologiji in se jo tudi naučila uporabljati. Kasneje z uporabo prenosih telefon se je poznavanje nadaljevalo. Največkrat IKT tehnologijo uporabljam za lažje študiranje in učenje. Seveda pa je postala tudi del vsakdana kot razvedrilo in komunikacija z drugimi uporabniki.

IKT tehnologija se mi zdi ključno spremljevalno sredstvo za boljšo kvaliteto mojega bodočega poklica. Prvo se mi zdi, da smo z lastno uporabo IKT tehnologije zgled učencem, kako naj jo sami uporabljajo v prihodnosti. Z njo lahko zelo obogati samo izvedbo pouka in popestrimo vsako učno uro. V situaciji s katero se je srečal celoten svet pa smo lahko videli, da je uporaba IKT tehnologije ključnega pomena. Prilagam povezavo, do zanimive spletne strni, kjer lahko najdete različne nasvete za uporabo računalniške tehnologije.

Student, Typing, Keyboard, Text, Startup, People

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License,

Vir: Pixabay

REFLEKSIJA DELA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu, sem se naučila kako pomembno vlogo ima IKT tehnologija v mojem bodočem poklicu. Zanimivo mi je bilo razmišljati, kdaj sem se prvič srečala z njo. Če bi imela več časa bi se bolj poglobila  v raziskovanje poučevanja na daljavo, kaj o njej menijo učitelji in kako so se soočili s težavami, ko je prišlo do zapletov. Največ časa sem porabila za razmislek kaj točno želim napisati in sporočiti ter hkrati biti previdna, saj gre za objavo na spletu. S svojim delom sem zadovoljna in menim, da sem ga opravila kvalitetno ter po danih navodilih. Pridobljeno znanje mi predvsem služi za osebnostno razumevanje in vrednotenje uporab IKT v bodočem poklicu. Zanimivo mi je bilo pisati jedrnato predstavitev sebe in paziti na digitalno identiteto. Najmanj mi je bilo všeč dodajne fotografije, saj se mi ne zdi potrebna; sicer pa lepo popestri samo objavo. Pri definiciji projekta ne bi spreminjala ničesar. Všeč mi je bilo, da je to prva naloga, saj je lep uvod v vso nadaljnje delo.

Avtor: Neža Jakelj

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: komunikacijsko-informacijske tehnologije

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 27. 6. 2020

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost